Amerikkalainen höttö

Arvostelussa Samuli Valkaman elokuva Hulluna Saraan.

Samuli Valkaman ensimmäinen pitkä elokuva Hulluna Saraan on kolmiodraamakomedia entisestä tenavatähdestä (Jussi Nikkilä) ja hänen rokkari-isästään (Ville Virtanen). Miehet rakastuvat epätoivoisesti amerikkalaiseen rivitanssinopettajaan Saraan (Emilie De Ravin).

Sinänsä hyvän juonenkulun pilaa käsittämätön Amerikan ja amerikkalaisuuden ihannointi, joka kärjistyy kammottavaan huippuunsa ex-presidentti Ronald Reaganin noustessa paikoin lähes jumalan asemaan.

Isän ja pojan kasvutarina voisi olla hyvinkin mielenkiintoinen ilman jenkkihöpötystä. Reagan ja De Ravin hautaavat alleen tarinan varsinaisen ytimen, isän ja pojan kipuilun naisen tullessa heidän väliinsä.

Tällaisenaan elokuva ei yllä kotimaiseen kärkikastiin, mutta tarjoaa kelvollista ajankulua etenkin Amerikka -faneille. Ville Virtasen roolisuoritus vanhenevana naistenmiehenä on ehdottomasti elokuvan parasta antia.

Samuli Valkama: Hulluna Saraan. Ensi-ilta 27.1. Kaksi tähteä.

Heidi Merima-Halonen

Kommentoi Facebookissa

Avatar
  • 12.12.2011

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.