Lukuaika: < 1 minuutti

Aitoa rakkautta

Wille Hyvönen: Kummisetäni thaimorsian. Ensi-ilta 16.11.

Willen kummisetä Seppo on löytänyt Thaimaasta elämänsä rakkauden, Pinin. Järkevä Wille ei usko hyvätuloisen länsimaalaismiehen ja köyhän yksinhuoltajaäidin suhteen aitouteen, vaan lähtee Sepon mukaan Thaimaahan tapaamaan tämän tulevaa vaimoa.

Wille viettää pariskunnan kanssa kuukauden ja koettelee heitä kaikilla keksimillään keinoilla aina sinnikkäästä hiillostamisesta lompakon takavarikoimiseen. Kun mikään ei tunnu hetkauttavan pariskuntaa, Wille alkaa hiljalleen kyseenalaistaa jyrkkiä asenteitansa: mikä oikeastaan on oikeaa rakkautta? Kuka sen määrittää?

Keskeisten henkilöiden jännitteet välittyvät katsojalle, sillä he eivät arastele kameroita. Ihmiset ovat rehellisiä sekä toisilleen että itselleen. Suhteiden kehittymistä on liikuttavaa seurata. Vaikka eri kulttuurit, maailmankatsomukset ja sukupolvet joutuvat törmäyskurssille, saavutetaan tyyni yhteisymmärrys avoimella keskustelulla.

Lämminhenkinen dokumentti Kummisetäni thaimorsian jättää mietteliääksi. Loppujen lopuksi asetelmista saa katsoja olla mitä mieltä tahansa. Tärkeimmäksi teemaksi nousee henkilöiden matka, oli se sitten vieraaseen kulttuuriin tai omaan itseen.

Wille Hyvönen: Kummisetäni thaimorsian. Ensi-ilta 16.11. Neljä tähteä.

Anna Kankaanpää

Kommentoi Facebookissa
  • 6.11.2012