100 % kusetusta

Maailma lyhyesti: Jenkin tuoteselosteeseen tarkemmin syventymällä paljastuu, että purkasta löytyy koodilla ”arominvahvenne (E951)” aspartaamia.

Leafin Jenkki Professional -tuotteita markkinoidaan sillä, että ne on 100-prosenttisesti makeutettu ksylitolilla. Jenkin tuoteselosteeseen tarkemmin syventymällä paljastuu, että purkasta löytyy koodilla ”arominvahvenne (E951)” aspartaamia. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran internetsivuilla aineesta kerrotaan seuraavaa: ”Aspartaami (E951) on erittäin vähän energiaa sisältävä keinotekoinen makeutusaine.”

Ksylitolitiedottaja Marjatta Sandström Leafin asiakaspalvelusta toteaa: ”Täysksylitolipurukumien sisältämä asesulfaami K tai aspartaami eivät ole niissä makeuttajina vaan arominvahventeina. Arominvahventeen tehtävä on pidentää purukumin maun kestoa.”

Jenkki Professional -purkassa makeutusaine ei siis makeuta, mutta pidentää makean makua? Omintakeista merkitysoppia pohditaan seuraavaksi. Kuluttajavirastossa.

Veli Koskinen

Kommentoi Facebookissa

Avatar
  • 9.9.2009

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.