Kuisti
”Kun keskustelun muistaa äänittää, siitä saa podcast-jakson. Oman podcastin avulla pääsee käymään pitkiä keskusteluja mielenkiintoisten ihmisten kanssa.”
Yhteistyössä Voiman kanssa. Kuunneltavissa myös Spotifyssä.
”Kuistin tarkoituksena on tehdä meitä henkilökohtaisesti kiinnostavaa sisältöä. Ohjelmaidea syntyi vuonna 2019, koska suomalainen podcast-kenttä tuntui meidän mielestämme suhteellisen masentavalta. Podcastit pystyi karkeasti jakamaan kolmeen kategoriaan: rikos-podcastit, tiede-podcastit ja #elämänisiiderikesä-podcastit. Suomalaisten podcastien kirjo on kehittynyt huomattavasti sen jälkeen”, muistelee Kuistin Bob Krokfors.
”Monesti tuntuu, että oikeastaan missään mediassa ei ole tarpeeksi tilaa keskustelulle. Ainakaan kovin pitkille sellaisille. Haluamme keskustella vieraidemme kanssa niin pitkään, kunnes tuntuu siltä, että keskustelu on käyty. Koitamme myös valita teemat ja kulmat niin että jaksot kestävät mahdollisimman hyvin aikaa”, Sami Vähäkoski toteaa sarjan tekoprosessista.
Vähäkoski ja Krokforsin lisäksi ohjelmanteossa auttavat muun muassa äänittäjä Amy Burgess sekä valokuvaaja ja graafikko Tuukka Lindholm. Sarjan haastateltavat valitaan Vähäkosken ja Krokforsin mielenkiinnon kohteiden mukaan. Tähänastiseen vierailijakaartiin kuuluvat muun muassa, radiojuontaja Aleksi Korpijaakko, tutkija Mikko Salasuo sekä suomiräppäri Antti Keskinen, eli Silkinpehmee.
”Kohderyhmää vaikea määrittää mihinkään tiettyyn ikäryhmään tai sukupuoleen. Eri vieraat saattavat kiinnostaa eri ihmisiä ja jotkut saattavat vaan tykätä meidän tyylistämme käydä keskusteluja ja haastatella vieraita. Jaksoja tehdessä ei juurikaan tule mietittyä, että kukahan tätä kuuntelee tai ei kuuntele”, naurahtaa Vähäkoski kysyttäessä kenelle ohjelma on suunnattu.
Kuuntele Kuistin juuri julkaistut jaksot!
”Keskustelun ja dialogin käyminen tuntuu jatkuvasti entistä haastavammalta, eikä juuri mikään sosiaalisen median alusta tai muutkaan mediat siihen kannusta. Miten vallitsevaan keskustelukulttuuriin tulisi suhtautua? Miten mediaa tulisi lukea? Miksi julkinen keskustelu tuntuu loputtomalta väittelyltä, jolle ei valita voittajia?
Tutkijatohtori Niko Pyrhönen Helsingin Yliopistolta on tutkinut muun muassa maahanmuuttovastaisuutta, ääriajattelua sekä valemedioita.
Tässä jaksossa keskustelemme keinoista, joita julkisessa keskustelussa käytetään. Pohdimme myös miten marginaalisten ryhmien salaliittoteoriat ovat levinneet viime vuosina suuremman ryhmän suosioon ja miten tämän kaltaisia ryhmiä tai ihmisiä tulisi puhutella.”
”Tutkijatohtori Minna Seikkula Helsingin yliopistolta on tutkinut muun muassa antirasismia ja tasa-arvoa. Seikkula on myös toimittanut yhdessä Faith Mkweshan ja Suvi Keskisen kanssa kirjan Rasismi, valta ja vastarinta.
Tässä jaksossa keskustelemme siitä mitä meidän tulisi ymmärtää rasismista, antirasismista sekä tasa-arvosta ja miten näihin liittyvistä teemoista tulisi keskustella.”
Kuistia kuullaan kesäkuusta eteenpäin Voiman alustoilla! Tämän lisäksi ohjelman löytää esimerkiksi Spotifystä.
Kuuntele muita Voiman podcasteja
Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.
Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.