Lukuaika: 2 minuuttia

Ruokatohtori, osa 6: Rakkauskilot kuriin

Ruokatohtori pohtii, miten ylitsevuotava rakkaus kesytetään.

Vaiva:

Tapasin keväällä elämäni naisen ja olen aivan rakastunut. Olemme nauttineet kesästä, toisistamme ja hyvästä ruoasta ja juomista. Nyt rakkauskilot alkavat tursuta paidan alta. Miten pääsen rasvasta eroon?

Diagnoosi:

Keräsin tällä kertaa apujoukoiksi ryhmän kyökkipsykologeja, jotka nostivat monia näkökulmia esiin.

”Jätä se!”

Joukon kyyninen siipi väitti, että kyseessä ei liene sittenkään tosilempi. Lemmentekojen kaloreita polttava vaikutus ja rakkauden tuoma tyhjäpäisyyden tila (unohtaa syödä), tekevät sen, että toisesta täysin hullaantunut ennemminkin pudottaa kuin kasvattaa painoindeksiään. Väitettiin.

”Luulot pois!”

Alkuhuuman jälkeen voit nyt altistaa itsesi ensimmäiselle kunnon kiirastulelle: ehdota mielitietyllesi yhteistä dieettiä. Ruokakiukulla saa luulot pois hyvin alkaneelta suhteelta.

”Pätevät leveysasteperustelut ja keväinen ryhtiliike!”

Läski lämmittää pakkasella, ja kesää kohti pääsee helposti rantakuntoon.

”Aina voi googlettaa!”

Hakusanoilla ”rasva kehosta luonnonkeinoin” saat ohjeeksi syödä manteleita, kaalia, palkokasveja, vihreitä lehtivihanneksia, oliiviöljyä ja marjoja. Chili kiihdyttää aineenvaihduntaa, kasvikset ovat kevyitä ja geeniperimä vaikuttaa siihen mihin rasva kertyy. Liikuntaa täytyy harrastaa. Näinhän se on.

Oli miten oli, pidä nyt hyvä mies liekkiä yllä! Näin varmistat, että voit säännöllisesti harjoittaa mieluisassa seurassa sitä maailman hauskinta hyötyliikuntaa.

Joten onnellista rakkautta ja hyvää ruokahalua!

_______________

Resepti: Kaikkeen sopiva tosi hyvä, mutta silti ihanan kevyt kaalisalaatti

300 g keräkaalia (noin ½ litraa suikaloituna)

1 tl suolaa

ripaus sokeria

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

1 dl (beluga)linssejä

7 dl vettä linssien keittämiseen

Kastike:

1 dl kuivalla pannulla paahdettuja manteleita

1 dl (tuorepuristettua) omenamehua

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl silputtua persiljaa

pieni valkosipulinkynsi

tuoretta chiliä maun mukaan

mustapippuria (aina) myllystä

1. Ripottele suikaloidun kaalin päälle suolaa ja sokeria. Puristele kaalia käsin oikein tunteella niin, että lähes vaivaat siitä mehut pihalle.

2. Kun kaali mehustuu, huuhtele linssit ja keitä noin 20 minuuttia. Varo mössöä ja tavoittele kypsää linssiä pienellä purutuntumalla.

3. Paahda mantelit, silppua persilja ja ja täräytä aineksista kastike sauvasekoittimella tai vastaavalla tasaiseksi soosiksi.

4. Yhdistä mehustunut kaali, kypsät linssit ja soosi ja anna maustua viileässä vähintään parikymmentä minuuttia.

5. Lisää salaattiin rakkaasi lempivihanneksia mielin määrin. Mieluiselle mieluista. Mikään ei estä tarjoilemasta salaattia lämpimien lisukkeena.

Anu Brask