Komeasti harjattu

Voiko puolue toimia tuomioistuimena ja kuinka sekaisin ulkoministerin sopii olla.

Rasisti saa olla, mutta puheenjohtaja Soinia ei sovi arvostella, se tuntuu olevan Perussuomalaiset rp:n linja. Puolueen 3. varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen kuitenkin arvosteli puheenjohtaja Soinia ja sai potkut puolueesta. Tai virallisen ilmoituksen mukaan Tynkkysen potkujen syy oli se, että hän on syyllistynyt rikokseen – tarkemmin sanoen hänen kerrottiin rikkoneen ”henkilörekisterilakia” ja julkaisseen tekemänsä listan nimet verkossa kysymättä allekirjoittajien suostumusta.

Jos jätetään liikaa vatuloimatta sitä, että Suomen lainsäädäntö ei henkilörekisterilakia tunnekaan, niin pohditaan kuitenkin hetkinen tätä päätöstä. Puoluehallitus siis päätti perjantaina että Tynkkynen on rikkonut lakia kerätessään nimiä listaan, jossa vaadittiin ylimääräistä yhteiskokousta. Puoluehallitus otti oikeuslaitokselta tuomiovallan käsiinsä ja näytti Tynkkyselle ovea – kiinnostava siirto oikeusministerin puolueelta.

Tynkkyselle tuomio ilmoitettiin suoraselkäisesti sähköpostitse (tulee muuten mieleen pääministerin Vanhasen tekstaribänät). Onko tämä se kuuluisa maan tapa?

Edellisen kerran perussuomalaisten nimilistoista puhuttiin kesällä, kun puolueen viestinnän parissa hieman epämääräisessä roolissa työskentelevä Matti Putkonen teki omia listojaan.

Putkonen oli pahoittanut mielensä Olli Immoseen kohdistuneesta kritiikistä ja julkisti listan Immosta dumanneista poliittisista toimijoista ja toimittajista. Putkosen listan kohdalla ei tainnut olla kyse laittomasta henkilörekisteristä vaikka sellaistakin julkisuudessa ehdoteltiin. Kiinnostavaa kuitenkin on se, että Perussuomalaisten puoluehallitus on päättänyt vetää tiukkaa ja ennakoivaa linjaa Tynkkysen listan kohdalla ja että samaa linjaus ei koske Putkosen listauksia.

Kaiken tämän vouhkaamisen kohdalla on  tärkeä kysyä, että mikäli puolueorganisaatio epäilee lakia rikotun, niin miksi se ei ottanut yhteyttä poliisiin. Eivätko perussuomalaiset luota poliisiin ja oikeuslaitokseen? Oikeusvaltiossa kuitenkin elimme kun viimeksi tarkastin. En ole loputtoman yllättynyt, mikäli kävisi ilmi, että Tynkkysen erottaminen ilmoitetuilla perusteilla paljastuisi laittomaksi. Ainakin asiantuntijat ovat jo ehättäneet ilmoittaa, että puoluehallituksella eivät valtuudet riitä Tynkkysen erottamiseen puolueesta – erottamiseen tarvittaisiin puoluekokouksen päätös.

Jotenkin surkuhupaisaa, että juuri tuota puoluekokoustahan Tynkkynenkin haikaili.

Nähtäväksi jää, jatkaako Tynkkynen taistelua asemastaan puolueessa. Jos jatkaa, niin kaikki maailma popkornit eivät riitä sen battlen seuraamiseen. Häiriköt-päämajan vahva suositus tällä hetkellä on ostaa popkorntiteollisuuden osakkeita ja popkorni-futuureja.

Eivätkä rikokset tai tuomiot aikaisemmin ole näyttäneet muodostuvan esteeksi Perussuomalaisten jäsenyydelle ja edustamiselle. Lienee tarpeetonta kirjata tähän tarkempaa listaa aiheesta – kyllä te olette niitä listoja nähneet jo tarpeeksi monta kertaa. Sitä voi kysyä itseltään, miksi tämä yksi puoluehallituksen rikokseksi tulkitsema teko sitten johti potkuihin, jos eivät edes tuomioistuimen antamat tuomiot ole mitenkään satavarmasti niitä fuduja tuoneet.

Vielä kesäkuussa Soini ilmoitti että, ”ei minua mikään tällaisessa maailmassa huoleta, kun perussuomalaiset menestyy”. No, nyt on tullut parissakin kannatuskyselyssä osumaa melkoisen pahasti ja kannatus liukenee nopeammin kuin samariini vesilasiin. Onhan se ymmärrettävää, että silloin ottaa päähän ja jotain tarttee tehdä.

Silloin voi vaikka korkata konjakkipullon. Tai voi mennä internettiin ja kirjoittaa plokin. Ei sillä niin väliksi, vaikka tekstissä ei olisi järjen häivää. Ilmeisesti puolueenkaan mielestä kirjoituksessa ei ole tolkkua, vai miksi ihmeessä se on jätetty jakamatta sosiaalisessa mediassa?

ANARKORASISMIA JA MURAJAN MAMBOJUMBO

Anteeksi  vaikeaselkoinen otsikointi.

Tätä tarkoitan.

Anarkorasistit veivät Perussuomalaisten puoluetoimistolle lakanan.  Hengenheimolaisensa ovat turmelleet useaan otteeseen  Perussuomalaisten piiritoimistoa.

Anarkorasistiset vihateot ovat vastenmielisiä.

Ku klux klan vihaa sekä katolilaisia että juutalaisia. Olen katolilainen Israelystävä. Siis oiva kohde ku klux klaniselle anarkorasistille.  Tällaiselle toiminnalle kansan kustantama YLE  antoi palstatilaa.

Anarkorasisti = anarkisti+rasisti.

Tämän tekstin kirjoittaja on siis Timo Soini, Suomen ulkoasiainministeri, joka on Suomen valtioneuvoston jäsen ja ulkoasiainministeriön päällikkö.

Soini viittaa kirjoituksessaan A-ryhmän tempaukseen, jossa Olli Immoselle toimitettiin Ku Klux Klan -kaapu. Oman ilmoituksensa mukaan A-ryhmä ”on antiautoritäärinen ryhmä, joka vastustaa sortoa sen kaikissa muodoissa”. Anarkisteiksikin porukkaa voisi epäilemättä kuvailla.

Tietenkin minä ymmärrän sen, että Soinia harmittaa kun muistutetaan oman puolueen sisällä vaikuttavista vastaansanomattoman rasistisista voimista. Viestinnässä voisi silti pyrkiä edes auttavaan koherenssiin. Jos haluaa haukkua antirasistisia anarkisteja, niin ei heitä ehkä kannata rasisteiksi haukkua, jos ei millään muotoa kykene perustelemaan tätä loogista kuperkeikkaa.

Tuollaisilla väitteillä antaa itsestään hieman höpsön vaikutelman – ja höpsöys on ominaisuus joka ei oikein sopi ulkoaisainministerin arvolle.

PS. Näyttävät korjanneet Suomen uutisiin tuon henkilörekisterilain henkilötietolaiksi. Aika yllättävää tämä lepsuilu, mikäli asiaa on tosiaan selvitetty ihan asiantuntijoiden avulla.