Turkin kaivosturman jälkipyykkiä setvitään vielä

Henkilökohtaista

Henkilökohtaista-blogin kirjoittajat ovat elämän asiantuntijoita: he tutkivat muun muassa elämäntapoja, tyyliä, työtä, musiikkia ja perhettä. Henkilökohtainen on poliittista.

Teksti Derya Tekin

Työntekijöitä menehtyy kaivosturmassa, ja hallitus pahoinpitelee eloonjääneitä.

Turkissa tapahtui maan suurin kaivosturma 13. toukokuuta. Tuho oli katastrofaalinen. Kaivosturma jo itsessään on järkyttävää, mutta niin olivat myös sen syyt ja sen jälkeiset tapahtumat.

Pari päivää turman jälkeen pääministeri Erdogan saapui paikkakunnalle mukanaan tuhansia poliisivoimia. Kaivoksessa vierailun aikana pelastustyöt keskeytettiin, minkä jälkeen hän antoi ensimmäistä kertaa lausunnon turman jälkeen. Lausunnossaan Erdogan väitti kuoleman kuuluvan kaivostyön luonteeseen. Väitteensä hän yritti todistaa antamalla esimerkkejä länsimaista tapahtuneista kaivosturmista. Suurin osa esimerkeistä olivat kuitenkin yli sata vuotta sitten tapahtuneita.

Tämä lausunto suututti kuolonuhrien omaiset, ja he reagoivat protestoimalla pääministeriä kaduilla. Seurauksena poliisivoimien lisäksi Erdogan itse ja hänen avustajansa pahoinpitelivät omaisia. On todella järkyttävää nähdä, että yhden miehen vuoksi tehdään tuhansien poliisien turvajärjestelyt, ja sitten sama mies osoittaa onnettomuuden syyksi kohtaloa, vaikka menehtymisten syy oli puutteelliset työturvatoimet. Vielä järkyttävämpää on nähdä pääministerin avustajaa potkimassa menehtyneiden omaisia. Tässä kirjoituksessa aion kertoa faktoja ja väittämiä Soman kaivosturmaan liittyen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.