First Lady of Style

Teksti Taru Torikka

Recessionista pukee villatakin hameeksi ja kutsuu juoponnappia design featureksi.

Michelle Obama on naistenlehtimaailman vuoden virallinen ykköstyylileidi, vähintäänkin uusi Jacqueline Bouvier-Kennedy-Onassis. Jackiehän yhdisti aikoinaan ranskalaisten suurten muotitalojen kolttuihin jopa Marimekkoa, rouva Obamakin heijastelee kuulemma omaa aikaansa tekemällä toisaalta pikkusuunnittelijasta suositun (virkaanastujaisjuhlien valinnat Jason Wu ja Isabel Toledo); toisaalta hänellä on ollut yllään Henkkamaukkaa ja J.Crewiä. Voi miten eklektistä! JFK:n vaimon tavoin Obamakin on pitkä, hoikka ja käsittämättömän kiintynyt 3/4-hihanpituuteen.

Bouvier-suvusta löytyy kuitenkin paljon Jackieta kiinnostavampi ja sanoisinko ajassamme resonoivampi tyylikuningatar, jonka jäljittelijän ei tarvitse olla presidentin rouva. Edith ”Little Edie” Bouvier Bealesta on tullut kulttidokumentti Grey Gardensin myötä jo monen sukupolven altsutytön esikuva.

Vinksahtaneen seurapiiritytön ja entisen mannekiinin elämä rapistuvassa sukukartanossa vähintään yhtä kahjon äidin seurana on hämmentävän innostavaa katsottavaa, ja Edien pakonsanelemat uusiokostyymit kopioimisen arvoisia myös tämän päivän ”recessionistoille”.

Maailman muotiviikoilla juuri esiteltyjen syksyn ja talven mallistojen tylsyyttä on perusteltu taloustaantumalla. Muodinluojat keskittyvät siihen, mitä on myyty ennenkin. Henkilökohtaisesti en ymmärrä, miksi asiakas haluaisi ostaa sitä samaa mitä ennenkin, mutta ainakin oman kaupunkini vaatekauppojen sisäänostajat ovat olleet aikaansa edellä ja haalineet jo täksi kevääksi liikkeet täyteen mahdollisimman mitäänsanomatonta perusrytkyä.

Kostoksi aito lamatyylittelijä ei ostakaan yhtään mitään uutta, vaan pukee vanhat vaatteensa ihan väärin päälle. Edie puki villatakin hameeksi hakaneulan ja hillittömän itsetunnon avullaa, vähän häveliäämpi solmii hihat rusetille ja kutsuu juoponnappia design featureksi. Joka tapauksessa, ”it’s the best thing to wear for the day”!

Kommentoi Facebookissa
Olutposti 2019
Nauti tyhjyydestä