Sankari sukupuuton 
partaalla

Lukuaika: < 1 minuutti

Sankari sukupuuton 
partaalla

Sam Mender: Skyfall. Elokuvateattereissa nyt.

Kaikki me vanhenemme joskus, jopa ikinuori 007. Järjestyksessä 23. James Bond -elokuva Skyfall kertoo siitä, millaista on olla salainen agentti aikana, jolloin heille ei ole enää juurikaan käyttöä.

Daniel Craigin esittämän Bondin ura on kääntynyt pahasti alamäkeen. Rosvot pääsevät karkuun, grogi maistuu ja töistäkin tulee melkein potkut.

Adelen esittämä tunnari on keskivertoa parempi, itse elokuva ei. Se on aivan liian pitkä, kestoa on peräti kaksi ja puoli tuntia. Aikaan mahtuu liikaa tyhjäkäyntiä ja tylsiä takaa-ajo-kohtauksia.

Bondin arkkivihollinen löytyy tällä kertaa oman talon sisältä: entinen virkaveli (Javier Bardem) on tullut hulluksi kostonhimosta. Virastotalot räjähtelevät ja Lontoon metrot suistuvat raiteiltaan, kun loukattu erikoisagentti hakkeroi itsensä sisään salaisiin tietoverkkoihin.

Jotain Bondin nykytilasta kertoo se, että Skyfallissa keskitytään sankarin naisseikkailuihin. Nuoret neidot eivät 007:aa juurikaan innosta: hänen pääasiallinen kiinnostuksen kohteensa on tällä kertaa eläkeikää lähestyvä firman pomo M (Judi Dench).

Mikko Siltanen

  • 6.11.2012