Lukuaika: < 1 minuutti

Ukrainan vammaisia ihmisiä ei saa unohtaa

Mikä Abilis-säätiö?

Käy tutustumassa toimintaamme uusilla sivuillamme: www.abilis.fi 

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa.

 

Lahjoita MobilePay 25090 tai www.abilis.fi/lahjoita

Voit tehdä myös perinteisen tilisiirron:

Helsingin OP Pankki, FI71 5541 2820 0200 72, SWIFT OKOYFIHH

Nordea Pankki, FI41 1279 3000 5091 88, SWIFT NDEAFIHH

Viestikenttään: Ukraina

Rahankeräysluvan numero: RA/2020/1302

Kiitos tuestasi.

Sodasta kärsivät eniten siviilit. Taisteluita käydään yhä useammin kaupunkialueilla. Kun osapuolet käyttävät tiheästi asutuilla alueilla räjähtäviä aseita, kuten kranaatteja, ohjuksia tai tykistötulta, uhreista jopa 90 prosenttia on siviilejä. Siviilien joukossa on myös paljon vammaisia ihmisiä.

Sodat johtavat pakolaisuuteen. Väkivalta tai sen uhka on tutkitusti maailman yleisin syy siihen, miksi ihmiset jättävät kotinsa. Useimmat ihmiset pakenevat kotimaansa sisällä.

Valtaosa vammaisista ukrainalaisista ei pääse pakenemaan kotoaan tai laitoksesta, jossa he asuvat. Olosuhteet ovat ankeat.

Myös pommisuojat ovat usein esteellisiä ja niissä selviytyminen on vaikeaa. Siksi vammaiset ihmiset, jotka pääsevät pakenemaan, tarvitsevat paljon tukea arjessa selviytymiseen.

Ukrainassa on rekisteröitynä ainakin 2,7 miljoonaa vammaista ihmistä. Tämä on yli puolet Suomen väestöstä.

Abilis-säätiö kerää rahaa ja kanavoi sitä luotettaville Ukrainassa toimiville vammaisjärjestöille. Paikalliset vammaisjärjestöt, jotka Abilis tuntee usean vuoden ajalta, auttavat hankkimaan vammaisille ihmisille kaikkea tarvittavaa kuten ruokaa, vettä, lääkkeitä, vaatteita ja vievät vammaisia ihmisiä turvaan Ukrainan länsiosiin tai ulkomaille. Henkistä tukea tarvitaan kipeästi, koska kuukausia jatkunut sotaepävarmuus on koetellut ukrainalaisten voimavaroja. Kriisi on traumatisoinut ihmisiä.

Kansainvälisten järjestöjen apu saavuttaa usein vain kaupunkiin tulleita pakolaisia. Maaseudulla ja syrjäisillä alueilla vammaiset eivät saa heiltä apua. Abiliksen kautta apu menee nimenomaan perille maaseudullakin”, kertoo säätiön työntekijä Marina Kitaigorodski.

Ole mukana tukemassa Ukrainan vammaisten ihmisten elämää ja selviytymistä. Kaikki Ukrainaan lahjoitetut varat käytetään heidän tukemiseen ja selviytymiseen.

Globe on Voima-lehden välissä julkaistava tiedotuslehti, joka koostuu globaalivaikuttamiseen ja -kasvattamiseen erikoistuneiden toimijoiden itse tuottamasta aineistosta. Saman muotoinen lehti ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 2019.

Lue liite Voiman Issuusta tai alla olevasta ikkunasta.

Voit lukea liitteen myös painettuna Voiman 4/2022 välistä. Katso lehden jakelupisteet täältä.

D18.10.18

  • 17.5.2022
  • Kirjoittanut voima