Lukuaika: < 1 minuutti

Laura Pietiläinen: Wonderland // Mia Huu: Femme Rage


Tapahtuman tiedot


Laura Pietiläinen – Wonderland

Unet ovat häilyviä ja pirstaleisia, niiden elementit ovat sikin sokin, mutta tuntuvat kuitenkin täysin järkeenkäyviltä. Joskus ihanat unet hiljalleen rapistuvat ja muuttuvat painajaisiksi aamuyön tunteina. Tämä uni on juuri sellainen.

Wonderland -taidenäyttely vie katsojan mukanaan unenomaiseen puutarhaan, jossa alkaa tapahtua kummia. Kaikki näyttää päällisin puolin kauniilta ja ihastuttavalta, mutta kasvien välistä pilkottaa jotain kummallista. Värit ovat hehkuvia ja kasvit suuria kuin Liisan ihmemaassa konsanaan. Näyttelyn teokset koostuvat maalauksista, jotka leviävät, kutistuvat, limittyvät ja muodostuvat uudelleen.

Mia Huu – Femme Rage

Femme Rage – näyttelyssä käsitellään tyttönä kasvatetun ihmiseen kohdistuvia odotuksia, vaatimuksia ja normeja vaalimalla vihaa, joka on syntynyt näiden odotusten, vaatimusten ja normien epäoikeudenmukaisuudesta.

Mitä kaikkea itsestään on tullut uhranneeksi vain tullakseen näkyväksi? Millaista vihaa itsensä uhraaminen synnyttää? Entä mielivaltaisten, miesten luomien, kahlehtivien odotusten kanssa kasvaminen ja eläminen?

Mia Huu on tamperelainen kuvataiteilija, joka on tehnyt kuvataideopintojensa opinnäytetyön aiheesta. Femme Rage -näyttely on jatkoa lopputyönäyttelyyn tehdylle triptyykille, joka kantaa samaa nimeä.