Tässä pieni tiivistys Suomen historiasta. Tämän luettuasi sinun ei tarvitse enää lukea iltapäivälehtien itsenäisyysliitteitä tai teattereiden ohjelmistoja.
1917. Viides joulukuuta ei ollut olemassa mitään Suomea, paitsi Runeberg ja Väinämöinen. Kaikki itsenäisyyttä edeltäneet suomalaiset olivatkin runoilijoita, joita Neuvostoliitto ja Stalin koko ajan kiusasivat. Sitten yhtäkkiä nämä runoilijat keksivät, että ollaanpa Suomi. Mannerheim kruunattiin Suomen presidentiksi.
1918. Ei tapahtunut mitään. Mannerheim varsinkaan ei ollut mailla halmeilla, mutta pelasti Suomen Stalinilta.
1919–1938. Suomalaiset vainosivat ja muiluttelivat toisiaan sen jälkeen, kun vuonna 1918 ei tapahtunut mitään.
1939–1940. Nämä kuukaudet olivat Suomen historian kulta-aikaa. Vähän kuin massa saa avaruuden kaareutumaan, niin talvisota saa Suomen historian kaareutumaan. Kaikki sitä ennen ja sen jälkeen on aivan mitätöntä. Talvisodan mukaan on nimetty kokonainen vuodenaika.
Talvisodassa Stalin ja Neuvostoliitto, jotka olivat Suomen vihollisia jo Kalevalassa, hyökkäsivät Suomeen. Presidentti-kuningas-marsalkka Mannerheimin johdolla suomalaiset kuitenkin voittivat Neuvostoliiton.
Kun suomalaiset olivat jakautuneet vuoden 1918 traumaattisessa tapahtumatyhjiössä, runoilijakansa yhdistyi nyt jälleen täydellisesti. Ketään ei vainottu yhtään eikä varsinkaan ollut mitään poliittisia vankeja.
1941–1944. Toiseksi tärkein tapahtuma heti talvisodan jälkeen. Neuvostoliitto pakotti viattoman Suomen hyökkäämään kimppuunsa ja sattumalta natsi-Saksa teki aivan saman asian. Hitler ei käynyt kertaakaan presidentti-ylipappi Mannerheimin syntymäpäivillä. Jakautunut ja traumatisoitunut runoilijakansa oli muuttunut lupsakoiksi rivimiehiksi, jotka makailivat männynkatveessa heinä suussa ja juttelivat ahvenoista.
1952. Suomi muuttui kehitysmaasta menestyväksi länsimaaksi. Miss Universum toi Coca-Colan Helsingin olympialaisiin. Tämän jälkeen oikeastaan Suomen historia loppuikin ja nykyaika alkoi.
1956–1995. Suomen toiseksi Mannerheimiksi valittiin Urho Kekkonen, joka suojeli Suomea Stalinilta ja Neuvostoliitolta, mikä onnistui parhaiten saunomalla neuvostojohtajien kanssa kännissä. Ilman Kekkosta Suomi olisi ollut osa Neuvostoliittoa ja Stalin olisi pakottanut lapset katsomaan itäeurooppalaisia nukkeanimaatioita televisiosta.
1990–1993. Viimeisenä konnankoukkunaan Stalin hajotti Neuvostoliiton niin, että Suomeen tuli lama! Siitä ei kuitenkaan jäänyt mitään pysyviä yhteiskunnallisia ongelmia, koska pari vuotta myöhemmin kaikilla oli Nokian kännykät.
1995. Suomi liittyi Euroopan unioniin, mutta sillä ei ole mitään tekemistä itsenäisyyden kanssa. Ei mitään. Ei vaan ole.
2017 Suomen itsenäisyys ja presidentti-pääministeri Mannerheim viettävät satavuotispäiväänsä!
Hyvää Mannerheim-vuotta kaikille!
Mike Pohjola