Muiden lehtien parhaat palat.
”Mutta aina kun olen aloittanut jotakin uutta, siinä on tapahtunut jotakin sekoilua. Olen ollut missä vain, on syntynyt jokin puolikaoottinen tilanne ennen pitkää.
Mikael Jungner, Image 3/2007
_______________
”Onneksi on yksi, joka ei petä. Alkon keväthinnasto jysäyttää jälleen pöytään sellaisen liudan hunajaisen hapokkaita adjektiivejä, että näillä pärjää helposti koko kesäsesongin: Tyylikkään jalohomeinen, hennon petrolinen, vaniljaisen tamminen, pehmeän paahteinen, paahteisen tamminen, hennon kukkea, kukkean hedelmäinen, terävän pihkainen, hunajaisen limettinen, imelän viljainen, tyylikkään viikunainen, hienostuneen toffeinen, hikisen kainaloinen.
Hanurista-palsta, Markkinointi&Mainonta 13/2007
_______________
”Vuoden vaihteen jälkeen YLE1 päivitti myös ikäihmisille tarkoitettua ohjelmatarjontaansa. Tiistaitiiman muututtua joitain vuosia sitten Vieriviksi kiviksi -ohjelmaksi keskivaikeasti ikääntyneelle Rolling Stones -ikäpolvelle – sen korvaa Priima: ohjelma priimakunnossa oleville ikääntyville. Ohjelman nimi ei viittaa vain fyysisesti toimintakykyisiin, vaan kaikin puolin priimakuntoisiin ikääntyviin kansalaisiin. Ensimmäinen lähetys rajasi kohderyhmänsä yleisökysymyksellä, jonka vastauksen juontaja kertoi löytyvän ohjelman nettisivuilta. Entä ne ikääntyvät, joilla ei ole tietokonetta, jotka eivät halua tai osaa käyttää internettiä ja erityisesti ne, joilla ei ole iltojensa iloksi muuta seuraa kuin televisio, kysyy ikääntymistutkija. He eivät näytä kuuluvan kohderyhmään, tuskin edes yhteiskuntaan! Sitäkin tukevammin yhteiskuntaan kuuluu ohjelmassa haastateltu, äskettäin eläkkeelle jäänyt vuorineuvoksetar, joka varoitti työelämässä olevia kollegoitaan ottamasta liikaa yritysten hallintoneuvostopaikkoja. Siinä kun voi oma leipätyö kärsiä. Kolmasikäläisenä vuorineuvoksettaremme pystyy hoitamaan kahdeksan jäsenyyttä. Palkkiosta ei ollut puhetta.”
Tapio Kirsi, Aikalainen 7/2007
_______________
”Osa toimittajista tietää asioista huomattavasti enemmän, kuin mitä lehdessä kirjoitetaan. Heitä kutsutaan päätoimittajiksi ja toimituspäälliköiksi. Ne, jotka eivät tiedä mitään, kertovat tietävänsä enemmän. Heitä kutsutaan kehityspäälliköiksi, kulttuuritoimittajiksi tai alkoholiongelmaisiksi.”
Jyrki Lehtola, Aviisi 6/2007
_______________
”Uuden yliopiston ajatusta ovat mielestäni vauhdittaneet keskustelu Helsingin metropolialueen kilpailukyvystä, luovan talouden, luovan yhteiskunnan ja innovaatiojärjestelmän kehittämisestä”, kirjoittaa Taideteollisen korkeakoulun rehtori Yrjö Sotamaa EK:n Prima-lehdessä 9/2005.
Yrityskulttuurin tuominen yliopistoon on siis jo lähellä, terminologia rantautui jo.
Luovuus-sanan toistaminen tuo mieleen lapsen, joka on oppinut uuden sanan. Se on kiehtova eikä vaarallinen kuten taide tai sivistys. Sitä voidaan sotkea innovaatio-sanan kanssa elinkeinoelämän termeihin ja lopputulokseksi saadaan mitään tarkoittamaton, mutta retorisesti funktionaalinen luomus. Luovaa, eikö totta?”
Ville Hytönen, Ylioppilaslehti 7/2007
_______________
”Tanskalaispoliisit rynnäköivät maanantai-iltana Kööpenhaminan Nörrebron kaupunginosassa tyhjänä olevaan koulutaloon. Noin 150 naamioituneen poliisin joukko otti talon haltuunsa ja julisti sen ”Pamppukaupungiksi”. Poliisien edustaja perusteli talonvaltausta sillä, että Kööpenhaminan kaupunki ei ole tarjonnut poliiseille riittävästi tiloja, joissa poliisit voisivat kokoontua ja ”tehdä omia juttujaan”. Tanskassa on viime aikoina keskusteltu runsaasti ns. poliisikysymyksestä. Poliisit ovat ottaneet tavakseen maleksia Kööpenhaminan keskustassa. Muun muassa kaupunginhallituksen jäsen Tøger Smørgåsbord on vaatinut kovasanaisesti poliiseja ”menemään kunnon töihin”.
Osa asukkaista on sitä mieltä, että poliisien äänekäs ja uhkaava käyttäytyminen on karkottanut turistit ja vanhukset. Ympäri kaupunkia on myös ilmestynyt ”laki ja järjestys” -graffiteja, joita yleisesti pidetään poliisin jäsenten tekeminä.
Lehti -totuus seuraa perästä 17.4.2007
lehti.samizdat.info/2007/4/17/
_______________
Koonnut: Pertti Laesmaa