Lisäreseptit
Munakoisotahna Baba Ghanoush
1 iso munakoiso
2 valkosipulinkynttä, karkeasti pilkottuna
3 rkl tahinia eli sesaamitahnaa
1/2–1 sitruunan mehu (maun mukaan)
suolaa maun mukaan
Koristeeksi:
3 rkl oliiviöljyä
tuoretta persiljaa, hakattuna
pitaleivän paloja
Laita haarukalla reikiä munakoisoon ja paista 200 asteen uunissa 45 minuuttia. Anna munakoison jäähtyä ja poista kuori. Sekoita sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa munakoiso, sitruunanmehu, suola, tahini ja valkosipuli. Koristele oliiviöljyllä, persiljalla ja pitaleivällä.
Munakoiso-kikhernekastike
1 pieni sipuli, pilkottuna
1 purkki keitettyjä kikherneitä
1 1/2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1/2 munakoiso, pilkottu kuutioiksi
1–2 tl kuminaa
1/2–1 tl seitsemän mausteen sekoitus
1 iso tomaatti, pilkottuna
1/2 punainen ja 1/2 keltainen paprika, pilkottuna
3 rkl oliiviöljyä
Paista sipuli ruskeaksi öljyssä, lisää kikherneet, munakoisopalat, paprikapalat, suola, mausteet ja 1 litra vettä. Keitä kannen alla 20 minuuttia ja lisää tomaattipalat. Keitä vielä 10 minuuttia.
Salviatee
2–3 rkl kuivattuja kokonaisia salvianlehtiä
1 teepussi
litra vettä
Keitä salvia kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia. Poista lämmöstä, lisää teepussi ja anna hiipua 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Voima