Toissapäivää, kokoomus

Ministeri Stubb aloitti #yhdessäpuolue-somekampanjan, joka epäonnistui heti. Hän myös julkaisi kirjallisen katkokävelyn. Mites meni noin niinku omasta mielestä?

Toissapäivää, kokoomus

Käänne ei ole nyt mahdollinen. Kampanja meni puihin, vaikka muuta uskottelisitkin itsellesi. Kaikki nauraa. Anarkisti varasti hästägin. Nytkähdys tuntui hennolta, mutta oli tukeva. Aamulla räntäsade jatkuu.

Työ on kuitenkin vielä kesken. Voimme mokata uudestaan. Kannatus ei ole vielä nollissa. Äänestäjät eivät kauaa muista mokia, eikä mokailua saa jarruttaa. Uusiin hästägeihin on uskallettava tarttua. Emme halua jäädä paikoillemme nahistumaan.

Joka päivä ei voi voittaa Euroviisuja ja jääkiekon maailmanmestaruutta. Joka päivä ei tule komeita uutisia somemenestyksestä. Mutta joka päivä somessa tapahtuu monia asioita, jotka vievät eteenpäin – tai taakse. Siihen ainoaan oikeaan suuntaan. Joku aloitti yrittämisen ja meni someen. Joku hoksaa hästägin mahdollisuuden. Joku kaappaa hästägin. Joku päätti kaapata kampanjan.

Kokoomus auttaa Suomea laittamaan lisää vauhtia masiinaan – katsomalla kauemmas, tähtäämällä pidemmälle. Työn, tekojen ja jopa ilon kautta.

Me kaikki tiedämme, että kyykytys on kuolemaksi. Me tiedämme, että leikkaaminen puuduttaa. Silti niihin on helppo turvautua, kun pitää vakuuttaa rahoittajat ja äänestäjät, ja tilanne on päällä. Suomi ei ole koskaan kääntänyt uutta lehteä ilman ilman kovaa työtä ja vahvaa päätöksentekoa. Välillä niskaan tulee kirosanoja ja kolajuomaa. Usein syystä, harvoin syyttä. Loppupeleissä on kuitenkin helppo hymyillä matkalla pankkiin.

Katsotaan yli huomisen. Aikaan, jolloin Suomi on kuritettu hengiltä. Taas. Maa jossa on hyvä omistaa. Ja vieläpä onnellinen maa. Yhteiskunta, jolla on rohkeutta ottaa ensimmäisenä harppauksia eteenpäin sen sijaan, että yritämme jarruttaa vääjäämätöntä. Pieni maa, joka uskaltaa tarttua kansainvälistymisen mahdollisuuksiin ja kuuluu voittajiin.

Sinne Suomen ja suomalaiset vie kauemmas katsova joukkue nimeltä kokoomus. Ja tätä joukkuetta johdetaan edestä – laittamalla rohkeus likoon joka päivä. Yhdessä.

#‎yhdessäpuolue
http://www.alexstubb.com/ylihuomenta-kokoomus/

Yllä oleva teksti on melkein, mutta ei ihan, tarkka kopypeistaus ministeri Alexander Stubbin blogikirjoituksesta. Stubbin kirjoituksen voisi nähdä normaalin nostatuksen ohella myös hänen oman puheenjohtajavaalikampanjan lähtölaukauksena. Mikäli tätä tarkastelee pj-kampanjan puitteissa, niin oikeastaan mikään ei tainnut mennä putkeen.

Sen lisäksi, että tuo #yhdessäpuolue-hästägi kaapattiin Twitterissä noin välittömästi, ei teksti varsinaisesti huou valtiopäämiesmäistä jyhkeää uskottavuutta. Se on oikeastaan aika hullu. Tyyliltään tuo tekstimuotoinen katkokävely muistuttaa häkellyttävän paljon ministeri Timo Soinin ploki-kirjoituksia. Niissäkin on tunnetusti lyöty päälauseita perätysten, eikä lukijaa juurikaan häiritä sivulauseilla. Ehkä Soini jeesaa kaveria mäessä ja kirjoittaa myös Stubbin tekstit. Tai ehkä kokoomus on tehostanut touhua ja ulkoistanut näiden tekstien tuottamisen jollekin botille.

On tietysti myös täysin mahdollista, ehkä tämä tyyli on tutkittu ja hyväksi todettu tapa viestiä tyhmäksi oletetuille (tiedetyille?) äänestäjille. Ehkä jossain on tultu siihen tulokseen, että äänestäjät eivät kykene keskittymään yhteen asiaan edes puolta sekuntia. Tiedän varsin hyvin, että molemmat mainituista (akateemisesti koulutetuista) ministereistä ovat halutessaan täysin kykeneviä tuottamaan myös tolkullista tekstiä – on arvovalinta syyltää mainoksista tuttuja onelinereita. Tyhjää höttöä pieninä suupaloina.

Ehkä puolueiden siirrettyä viestintänsä painopistettä mainontaan, myös ei-mainonnallinen viestintä alkaa muistuttaa mainoksia. Ei voi tietää.

KUVA Ja näin. Yhtäkkiä #yhdessäpuolue-häsän top-kuvat olivat koksua, Stalin, MC Hammer ja kyrpä.
KUVA
Ja näin. Yhtäkkiä #yhdessäpuolue-häsän top-kuvat olivat koksua, Stalin, MC Hammer ja kyrpä. Kuva: @suviauvi

Mutta mitä sille hästägille kävi? Sosiaalinen mediahan on siitä omituinen eläin, että sitä on vaikea kontrolloida. Tulee kaikenlaisia #raatokuutio-tapauksia. Sosiaalinen media on näppärä työkalu kuluttajien ja äänestäjien saavuttamiseksi, mutta mikäli osa kuluttajista ja äänestäjistä kokee vastaanottamansa viestin ongelmalliseksi, ei heitä oikein käy vaimentaminen. Setämies ei voi ottaa puhelinta käteen ja soittaa päätoimittajalle tai lähettää myllykirjettä.

Suhteellisen pian #‎yhdessäpuolue-häsän top-linkki oli Dead Kennedys – Kill the poor. Noin esimerkiksi.

Eiväthän koksut tietenkään ensimmäisiä oman häsän esitelleitä ja mokanneita ole. Sitä kuitenkin luulisi jengin jo oppineen ainakin sen, että sitä omaa häsää pitää vaalia, jopa kultivoida. Ei sitä voi jättää yksin trollien armoille. Tai toki voi, mutta seuraukset ovat hyvin ennakoitavissa.

Se tunne, kun kokoomuksen ja Stubbin hästägin relevantein termi oli @suviauvi. Kuva @suviauvi
Se tunne, kun kokoomuksen ja Stubbin hästägin relevantein termi oli @suviauvi. Kuva @suviauvi

On oikeastaan turha luetella kaikkea sitä hienoa, mitä Twitteristä #yhdessäpuolue-häsällä löytyy. Käykää itse katsomassa, se kannattaa. Lopetetaan tähän aina ihanan Sakarias Lehtomäen toteamukseen: ”NYKYHALLITUKSEN POLITIIKAN KOKOOMUSLAISUUSASTETTA VOISI NOSTAA ENTISESTÄÄN OTTAMALLA MALLIA VUODESTA 1918. #yhdessäpuolue

#yhdessäimperiumi
Myös @darthstubb kommentoi tapahtunutta, koska miksipä ei.