Sano muikki

On vaikea kuvailla kohteliain sanankääntein Axl Smithin salaa kuvaamien videoiden herättämiä tunteita. Onneksi meillä on kuva.

Nii-in, julkisuuden henkilö pokailee sänkyseuraa hyödyntäen asemaansa julkisuuden henkilönä ja samalla pelkää, että häntä käytetään hyväksi, koska on julkisuuden henkilö. Suurin piirtein noin juontaja Axl Smith kertoo ajatelleensa asentaessaan makuuhuoneeseensa videokameran kuvaaman sexihommeleita.

Joko selitys on tyhmä tai sitten selittäjä on sitä. Ei voi tietää.

Kun nyt salakuvaaja itsekin on myöntänyt julkisesti salakuvanneensa on lienee ainoastaan kyse siitä, että kuinka hyvin kansa ja tuomioistuin hyväksyvät hänen perustelunsa. Itsehän en ihan purematta selitystä niele, mutta silläkään ei lopulta ole ihan hirveästi väliä. Mikään selitys ei poista sitä, että tämänmoisesta touhusta saisi aina ja joka kerta lyödä lakikirjalla ja kunnolla.

Epäilemättä rangaistusta tulee myös sen kautta, että työtarjoukset vähenevät. Pari gaalakeikkaa on mennyt jo ohi ja luulen, että Smithiä ei toviin tulla näkemään kauppakeskusten hintahulinattilaisuuksissa lavalla kannustamassa kuluttajia ostoshysteriaan. Tähän duunikeikkojen odotettavissa olevaan vähenemiseen puuttuu myös Häiriköt-päämajan käsiinsä saama kuvallinen kommentti aiheeseen.

Puran Uran

Duran Duran -yhtyeen Girls On Film -sinkku vuodelta 1981 muistetaan myös runsaasti paljasta pintaa näyttäneestä videosta. Video tehtiin ennen MTV:n lanseeraamista, eikä sitä suunniteltu näytettäväksi televisiossa, ennemminkin Palyboy Channelilla. Kun se televisioon kuitenkin päätyi, nousi videosta melkoinen huutelo. Yhtye on jälkikäteen pahoitellut tätä ja harmitellut sitä, että videon nostattama huutelo on jyrännyt jalkoihinsa kappaleen tarkoitetun viestin, joka kiinnittää huomiota valokuvamallien hyväksikäyttöön.

Kappale kuitenkin siivitti yhtyeen uran nousuun.

Smithin videoiden vaikutus urakehitykselle jäänee vastakkaiseksi. Yleinen näkemys on, että Duran Duranin musiikillinen ura on merkittävästi Smithin muusikon uraa onnistuneempi.

Oheisen kuvan lisäksi mainio kommentti aiheesta löytyi Ämmät-sivulta. Lainaan tähän pari katkelmaa tekstistä, suosittelen lukemaan sen kokonaan.

”Salakuvaaminen on yksiselitteisesti Suomen laissa kiellettyä ja on hyvin vaikea kuvitella, ettei kameran linssin edessä työnsä puolesta seisoskeleva aikuinen mies tätä tietäisi. Myöskään rikoksen tekeminen muita rikoksia ehkäistäkseen ei yksinkertaisesti ole yhdellekään lippisturolle sallittua. En tiedä, koskeeko periaate virkavaltaa, mutta meitä tavan kuolevaisia se koskee. Et voi salakuvata muhinointiasi (edes kotonasi) suojellaksesi itseäsi mahdollisilta tekaistuilta raiskaussyytteiltä. Eivätkä tekaistut raiskaussyytteet tämän maan varsinaisesti yleisimpiä ongelmia ole seksuaalirikoksista puhuttaessa, joten selittely ontuu heti alkumetreillä.”

”Alhaista nilkkiyttä ja oksettavaa mulkutusta, vaikkei materiaalia koskaan levittäisikään, vaan jemmailisi sitä omaksi ilokseen.”

”Rikoksen uhrista pahantahtoisen ja kostonhimoisen kuvan maalaaminen on aivan sama asia, kuin sylkisi jokaisen rikoksen uhrin kasvoille. Pahaa ei tahdo uhri, vaan pahaa on alunperinkin tahtonut rikoksen tekijä. Jos julkimolle on äärimmäisen tärkeää oman yksityisyyden vaaliminen, niin miksi, voi miksi poliisin mukaan näitä Smithin kotona salakuvattuja naisia on kym-me-ni-ä?”

Ja lopuksi vielä tämä ehkäpä tärkein huomio:

”Selitys ja anteeksipyyntö ei lievennä rikosta vähääkään.”

Eipä tuota itse paremmin osaisi laittaa.