Kultaa ja glitteriä vastamainoskilpailun voittajalle

Global Meal -vastamainoskilpailu lähenee loppuaan ja voittajille on luvassa Jani Leinosen Kultaleijona-patsas.

Mainosmaailman parhaimmisto palkitaan vuosittain kultaisilla leijonapatsailla Cannes Lions International Advertising Festival -tapahtumassa. Maaliskuun alussa päättyvän Global Meal -vastamainoskilpailun parhaimmisto puolestaan palkitaan kuvataiteilija Jani Leinosen tekemillä kipsikopioilla kultaisesta leijonasta.

“Meidän Kultaleijona on vääristynyt versio Cannes’n leijonapatsaista samoin kuin mainokset ovat vääristyneitä versioita todellisuudesta”, toteaa Leinonen.

Kilpailuun voi osallistua 4.3. saakka.

Same same but different. Moni mainosalan ammattilainen käyttää elämänsä Cannes'n kultaista leijonaa metsästäen. Nyt kaikilla on mahdollisuus saada kultainen leijona itselleen – tosin hieman paranneltuna. Jani Leinosen kipsiset leijonapatsaat valuvat ja lyhistyvät odottamattomilla tavoilla. Ja jos kullan kiilto on se, mitä kaivataan, niin tässä piisaa kultaa ja kaupan päälle vielä glitteriäkin.  Koskaan ei ole vastamainoksen tekeminen ollut näin fiksua.
Same same but different. Moni mainosalan ammattilainen käyttää elämänsä Cannes’n kultaista leijonaa metsästäen. Nyt kaikilla on mahdollisuus saada kultainen leijona itselleen – tosin hieman paranneltuna. Jani Leinosen kipsiset leijonapatsaat valuvat ja lyhistyvät odottamattomilla tavoilla. Ja jos kullan kiilto on se, mitä kaivataan, niin tässä piisaa kultaa ja kaupan päälle vielä glitteriäkin.
Koskaan ei ole vastamainoksen tekeminen ollut näin fiksua.

Kilpailun tuomaristossa istuvat Jani Leinosen lisäksi muusikko Paleface sekä edustajat Animaliasta, Eettisen kaupan puolesta ry:stä, Voima-lehdestä ja Biologian ja maantieteen opettajien liitosta.

“Halusimme tuomaristoon mukaan tiukkaa osaamista niin vastamainonnan, ruuantuotannon, kansalaisvaikuttamisen kuin opetuksenkin saralta ja onnistuimme erinomaisesti”, kertoo hankekoordinaattori Pinja Sipari.

Global Meal -vastamainoskilpailussa nostetaan esiin ruuan sosiaalisia- , eettisiä ja ympäristövaikutuksia vastamainonnan keinoin. Kilpailu käydä avoimessa sarjassa ja koululaissarjassa.

Kilpailun lisäksi hankkeessa on koulutettu opettajia ja tuettu kouluja ruoka-aiheisten vastamainostyöpajojen järjestämisessä. Hankkeen puitteissa on koulutettu opettajia vastamainosten saloissa ympäri Suomea ja esimerkiksi helmikuussa Global Meal -porukka jalkautui Varkauteen, jossa vedettiin työpajoja käytännössä kaupungin koko seiskaluokkalaisten ikäryhmälle. Koulutusrupeaman jälkeen järjestettiin Vastamainokset ja pedagogiikka -seminaari yhdessä Helsingin yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan kanssa.

Hankkeen ovat toteuttaneet yhteistyössä Biologian ja maantieteen opettajien liitto, Häiriköt-päämaja ja Eettisen kaupan puolesta ry.

Kilpailu päättyy 4.3.2018. Voittajat julkistetaan Häiriköt-päämajan Spektaakkeligaalassa Helsingissä 13.3. Koululaissarjan voittajat palkitaan heidän kouluillaan. Koululaissarjan voittajat saavat leijonapatsaan lisäksi 10kpl elokuvalippuja ja eettiset herkkukassit.

Tutustu hankkeeseen ja osallistu kilpailuun osoitteessa: globalmeal.fiLisätietoja Jari Tammiselta (jari.tamminen@voima.fi) ja Häiriköiden Facebook-sivulta.