Fryckmanin tietotoimistosta päivää: ”Afrikassa on neekereitä.”

Pitääkö miehen puheet ottaa tosissaan vain sen takia, että hän sattuu olemaan kova kalamies?

Talousrikoksista tuomittu Peter Fyrkman on tullut Suomen kansalle tutuksi Etelä-Afrikassa bisneksiään tekevänä liikemiehenä, jolla omat ja muiden rahat ovat toisinaan menneet mahdollisesti sekaisin. Rolls Royce on kulkenut ja vankila ovi heilunut.

Niin, olihan hän myös viime eduskuntavaaleissa Muutos 2011 -puolueen ehdokkaana. Helsingin Kulosaaressa asuva Fryckman keräsi vaaleissa James Hirvisaaren eeppiseksi tekemän puolueen tilille 89 ääntä Uudenmaan vaalipiiristä. Jackpot!

Tätä vaalimainosta Fryckman jakoi ainakin Facebook-seinällään. Kuvassa siis eduskuntatalo kuvitteellisen burkan takaa katsottuna. Ylitulkintaan taipuvainen katsoja saattaa pohtia, kokeeko Fryckman mahdollisesti olevansa itse hyvinvointivaltion hunnuttama.
Tätä vaalimainosta Fryckman jakoi ainakin Facebook-seinällään. Kuvassa siis eduskuntatalo kuvitteellisen burkan takaa katsottuna. Ylitulkintaan taipuvainen katsoja saattaa pohtia, kokeeko Fryckman mahdollisesti olevansa itse hyvinvointivaltion hunnuttama.
Kun baarit olivat jo sulkeneet ovensa lauantaina, saapui oikea yö: Peter Fryckman julkaisi avoimella Facebook-seinällään taisteluraportin. Raportin tiiviyden ansiosta Häiriköt-blogissa riittävät sivut sen julkaisemiseen lyhentämättömänä.

”Tulin illalla kotiin Kaisaniemenkadun kautta. Katu oli täynnä mieltään osoittavia pakolaisia jotka pysäyttivät ,rikkoivat ja potkivat ohikulkevia autoja. Tähänkö on menty ja tätäkö me haluamme. Olisiko jo aika herätä; ennenkuin tulee ……..ja panna terroristit kumiveneeseen .”

Yli tuhat Fryckmanin ystävää on tykännyt raportista, ja puolentuhatta heistä on sen myös jakanut. Valtamedia ei kuitenkaan riehuvista pakolaislaumoista ole kertonut. Päivityksen nostattamassa keskustelussa kiiteltiin rehellisestä raportista ja pidettiin valtavirtamedian vaikenemista todisteena salaliitosta.

ILLUMINATI NYTTEN!

Ei tarvitse olla Salaliitto Sammakko nähdäkseen tämän median vaikenemisen sala liittona.
Ei tarvitse olla Salaliitto Sammakko nähdäkseen tämän median vaikenemisen ilmiselvänä sala liittona.

Tämä raportti palauttaa mieleen Fryckmanin luennon, jolle osallistuin muinaisen 1990-luvun alkupuoliskolla. Siinä liikemies esitelmöi vertailevasti Suomen ja Etelä-Afrikan eroista liiketoimintaympäristöinä. Esitelmä oli rennon rullaava ja puhetta piisasi. Luennoitsija piirsi kaavioita piirtoheitinkalvoille lennossa ja osasi havainnollistaa ajatuksensa hyvin.

Muutamat ajatukset kyllä pikkuisen pistivät yskityttämään.

Muistinvaraisesti ja vapaasti lainaten luennon alku mukaili seuraavaa kaavaa: Fryckman kertoi, että Suomessa on noin viisi miljoonaa ihmistä. Tämän jälkeen hän ilmoitti, että samoin Etelä-Afrikassa on viisi miljoonaa ihmistä – sitten hän lisäsi, että Etelä-Afrikassa on myös 35 miljoonaa neekeriä. Siksi Etelä-Afrikka ja Suomi ovat liiketoimintaympäristöinä erilaisia.

Näinköhän Fryckmanin analyysi Suomesta liiketoimintaympäristönä on muuttunut sitten markka-ajan ja 1990-luvun alkupuoliskon.

Peter Fryckman kantaa pystypäin valkoisen miehen taakkaa.
Peter Fryckman kantaa pystypäin valkoisen miehen taakkaa – liiketoimintaympäristöstä riippumatta.