Lukuaika: < 1 minuutti

Tormis Quartet


Tapahtuman tiedot


Virolainen säveltäjä Veljo Tormis (1930-2017) oli yksi 1900-luvun merkittävimpiä eurooppalaisia kuoromusiikin säveltäjiä. Valtaosa hänen tuotannostaan perustuu vanhoille eestiläisille kansanlauluille. Laulaja Kadri Voorand ja kitaristi Jaak Sooäär ovat laulaneet Tormisin sävellyksiä kuoroissa lapsuudesta asti ja olleet tämän musiikin suuria faneja. Tormisin 85-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Jazzkaar-festivaali tilasi konsertin, jossa Tormisin musiikkia esitettäisiin jazz-kontekstissa, ja tähän esitykseen Voorandin ja Sooäärin joukkoon liittyivät laulaja Liisi Koikson sekä kitaristi Paul Daniel.

Menestyksekkään debyytin jälkeen neljä muusikkoa päättivät jatkaa ryhmänä ja he ovat tämän jälkeen esiintyneet suurimmilla folk- ja jazzfestivaaleilla Virossa ja maailmalla. Keväällä 2018 julkaistiin kvartetin debyyttialbumi Tormisele/Hommage To Veljo Tormis. Kvartetti palkittiin Viron Folk Grammyllä parhaana uutena ryhmänä vuonna 2016.

Tässä vahvasti visuaalisessa konsertissa yhtyeen viidenneksi jäseneksi nousee Alyona Movko, jonka upeat videot tuovat musiikkiin aivan oman ainutlaatuisen tasonsa.

Esiintyjät:
Kadri Voorand, laulu
Liisi Koikson, laulu
Jaak Sooäär, kitara
Paul Daniel, kitara
Alyona Movko, video

Kesto 1 h 15 min, ei väliaikaa

Yhteistyössä Viron suurlähetystön kanssa

Liput 20/15 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi

Kommentoi Facebookissa