Lukuaika: < 1 minuutti

Timi Järvivuori & Kaikuva Kulkue


Tapahtuman tiedot


Levynjulkaisukonsertissa juhlistetaan romanimusiikkia, iskelmää ja kansanmusiikkia yhdistävää Lapsuuteni laulut -albumia.

Timi Järvivuoren laulusta on sanottu, että se on yhtä aikaa uskottavaa, haurasta ja voimakasta. Moniulotteisella laulullaan Timi Järvivuori haluaa tuoda esiin elämän kaikuja: sen kauneutta, melankoliaa, raadollisuutta ja toivoa.

Kaksi vuotta sitten Timi Järvivuoren ystävä, monipuolinen taiteilija Samuli Edelmann ehdotti Timille omaa nimeä kantavan albumin tekemistä tärkeistä lapsuuden lauluista. Timin elämässä lapsuudesta asti kaikuneet laulut ovat peräisin Arvo Valte Palmrothilta, joka oli Kauhajoella vuonna 1916 syntynyt tunnettu, arvostettu lauluntekijä ja maallikkosaarnaaja. Hänen laulujaan ovat aiemmin levyttäneet muun muassa Anneli Sari, Markus Allan ja Taisto Tammi.

Palmrothin lauluja varten Järvivuori kokosi ympärilleen sielukkaan kokoonpanon, johon kuuluu Orkestra Suora Lähetys -yhtyeestä tunnettuja huippumuusikoita. Myös Samuli Edelmann vierailee levyllä Kohtalon tiellä -kappaleessa. Levynjulkaisukonsertin paikka on Espoon Sellosali, onhan Espoo Timi Järvivuoren kotikaupunki.

”Olen innoissani siitä, että olen saanut levyttää näitä lapsuuteni tuttuja lauluja, jotka ovat Arvo Valte Palmrothin arvokasta perintöä. Olin kuusivuotias, kun kuulin Palmrothin lauluja ensimmäisen kerran, ja lauloin niitä nuorempana paljonkin. Haluan varmistaa, että ne elävät osana kulttuuriamme ja välittyvät tuleville polville. Albumilla olemme pyrkineet tuomaan esille romanimusiikin, vanhan kansanmusiikin, iskelmän ja laulelman parhaat puolet sovittaen ne raikkaasti tähän päivään. Toivomme, että tämä musiikki voisi olla ajatonta ja kulkea sukupolvelta toiselle säilyttäen perinteitä ja erilaisten kulttuurien moninaista rikkautta. Odotamme innolla tulevia kohtaamisia ja mahdollisuutta esittää näitä lauluja juuri teille”, sanoo Timi Järvivuori.

Timi Järvivuori & Kaikuva Kulkue:
Timi Järvivuori, laulu
Antti Kivimäki, basso
Tomi Saikkonen, rummut
Valtteri Bruun, kitara
Jari Kokkinen, harmonikka

Kesto n. 1 h 40 min, sis. väliajan
Kaikukortti-tapahtuma