Kirjoittanut lehdenpaivittaja

STEPA, ARE & KRISO

Lukuaika: < 1 minuutti

STEPA, ARE & KRISO


Tapahtuman tiedot

  • Aika:
  • Tapahtumapaikka: Skenesali
  • Kategoriat:

Pohjoisen suomiräpin ääni Stepa, oikealta nimeltään Joni Stenberg kuuluu kotimaisen räpin parhaimmistoon. Sodankylästä kotoisin olevalla artistilla on vaikuttava ja monipuolinen ansioluettelo musiikin saralla. Vuonna 2008 julkaistu debyyttialbumi MC toi rap-artistin suuremman yleisön tietoisuuteen musiikkilehti Rumban kutsuttua albumia suomiräpin uudeksi nollapisteeksi. Pari vuotta myöhemmin julkaistu studioalbumi Made In Sodankylä käsittelee artistin suhdetta yhteiskuntaan, myönteisen ajattelutavan merkitystä ja itsetutkiskelua: aiheita, jotka ovat lähellä artistin sydäntä tänäkin päivänä.

Lämminhenkistä ja luontevaa otetta suosivan Stepan riimit ovat soljuneet albumi kerrallaan melodisempaan suuntaan artistin otettua kehitysaskelia myös laulajana. Stepan musiikki puhuu yhä enemmän ajan- ja elämän arvokkuuden puolesta, unohtamatta ihmiselle tärkeintä: mielenrauhaa.

Jyväskyläläisen räppiskenen konkari ja KPC-kollektiivin perustajajäsen Are tunnetaan yhtenä kotimaisen kentän taidokkaimmista räppäreistä ja omalla levelillä olevista freestyleräptaidoistaan. KPC-kollektiivin ja JKL Funk Days -tapahtuman perustajajäsen Are aloittelikin uraansa voittamalla rapin SM freestyle -kilpailun vuonna 2007.

Jyväskyläläisen suomirap-kulttuurin tienraivaaja, KPC-kollektiivin taustamuskelina ja kasvona vaikuttava Kriso tunnetaan kentällään erityisesti omatoimisesta ja kokonaisvaltaisesta lähestymisestään tekemiseensä ja puheräppityylin suvereenina ykkösnimenä.

Suomirappiin korvaamattomasti vaikuttaneelta kaksikolta voidaan odottaa viihdyttävä ja ainutlaatuinen keikkakokemus takuuvarmalla suorittamisella.