Kirjoittanut lehdenpaivittaja

Spring Roll -festivaali: Mardon + Mitsuhashi: whereverever

Lukuaika: 2 minuuttia

Spring Roll -festivaali: Mardon + Mitsuhashi: whereverever


Tapahtuman tiedot


Spring Roll: Mardon + Mitsuhashi: whereverever

Esitys Nykytaidetila Kutomolla osana Spring Roll -festivaalin ohjelmaa
pe 26.4. klo 19

Liput: 5–25 €
Osta lippuja

Esitykseen myydään lippuja viidessä eri hintaluokassa, joista voi valita itselleen sopivimman hinnan. Lippukategoriat: 25 €, 20 €, 15 €, 10 € ja 5 € (PWYC).

Katso Spring Roll -festivaalin koko ohjelmisto täältä.

whereverever on kanadalaisen työparin Mardon + Mitsuhashin, eli tanssija-koreografien Alexa Mardonin ja Erika Mitsuhashin uusi teos, joka koostuu 16 minuutin videosta ja 40 minuutin tanssiesityksestä. Teos jäljittää leikkisästi mahdollisia alkuja sekä kuulumisen kokemusta seuraten kysymystä ”Kuinka me päädyimme tänne?”.

Mardonin ja Mitsuhashin edeltäjien mailla Suomessa ja Japanissa työstetyssä ja kuvatussa teoksessa taiteilijat avautuvat opastukselle taivaalliseen, perheeseen liittyvään ja näkymättömään. whereverever on loitsu, joka virittää unelmoimaan, tanssimaan ja kuvittelemaan sitä, mitä emme tiedä emmekä voi tietää.

Teoksen dokumentaaris-runollisen video-osuuden ohjaavana periaatteena on leikki ja sen lähestymistavassa on haluttu kunnioittaa eksymistä. Perinteisiä perhehistoriikin normeja väistävä video on osittain kuvattu jo vanhentuneella 3D-videokameralla. Esityksen tanssiosuudessa Mardon + Mitsuhashi harjoittavat Sasha J. Langfordin säestäminä praktiikkaa nimeltään ’blurring’ (suom. häivyttäminen, hämärtäminen), jossa he pysyttelevät jatkuvassa läsnäolossa rinnakkain antaen tuttujen ja tuntemattomien tanssien kehollistua. Tanssin epätäydellinen yhtenäisyys muuttuu hartaaksi tutkielmaksi historioista, joita kehoissamme pidämme, sekä tulevaisuuksista, joita yhdessä loihdimme.

Konsepti ja esiintyminen: Mardon + Mitsuhashi (Alexa Mardon ja Erika Mitsuhashi)
Videokuvaus ja editointi: Alysha Serian
Sävellys: Sasha J. Langford
Pukusuunnittelu: Jaewoo Kang
Rekvisiitta ja puvut: Natalie Purschwitz
Valosuunnittelu: Nien-Tzu Weng
Tekninen vastaava: Jack Chipman
Taiteellinen konsultointi: Justine A. Chambers, Xwechtaal Dennis Joseph ja Mala Kline
Dramaturginen tuki: Joanna Garfinkel
Saavutettavuuskonsultointi: Cara Eastcott, Amy Amantea ja Shannon Gagnon
Kuvailutulkkaus: Andrea Cownden
Tuotanto: Western Front ja Mardon + Mitsuhashi
Vierailuesityksen tuotanto: Ehkä-tuotanto ja Mardon + Mitsuhashi, yhteistyössä Läntinen tanssin aluekeskus
Residenssit: Ehkä-tuotanto/Nykytaidetila Kutomo (Turku), Leña Residency (Galiano Island) ja Western Front artist-in-residence program (Vancouver)
Tukijat: British Columbia Arts Council, Canada Council for the Arts, Company 605, Government of Canada, MascallDance, Out Innerspace Dance Theatre ja What Lab
Ensi-ilta: 26.5.2023 Western Front, Vancouver
Kesto: noin 60 min
Kieli: englanti, japani, suomi (tekstitykset englanniksi)
Kuvat: Rachel Topham Photography

Mardon + Mitsuhashi koostuu poikkitaiteellisesti työskentelvistä taiteilijoista ja esiintyjistä Alexa Mardonista ja Erika Mitsuhashista, jotka ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2015 lähtien. Heidän työnsä juontaa juurensa ystävyyteen ja se ilmenee esitysten, installaatioiden, lavastussuunnittelun ja julkaisujen muodossa. Työskentely pohjautuu johtamistapaan, jossa vaalitaan psyykkisen, emotionaalisen, kognitiivisen ja henkisen tekemisen autonomiaa. Mardon + Mitsuhashin töitä on esitetty yhteistyössä The Dance Centre, Made In BC, Surrey Art Gallery, OFFTA, SummerWorks, VIVO Media Arts Centre ja Western Front -organisaatioiden kanssa.

mardonandmitsuhashi.com
alexasolveigmardon.com
erikamitsuhashi.com

Festivaalilla noudatetaan Ehkä-tuotannon turvallisemman tilan ohjeistusta. Valitettavasti Nykytaidetila Kutomon tilat eivät ole esteettömät. Rakennuksessa on portaita, eikä siellä ole esteetöntä wc-tilaa.