Lukuaika: < 1 minuutti

Scottish Music Night: FARA + The Langan Band


Tapahtuman tiedot


Ainutlaatuinen skotlantilaisen musiikin ilta tarjoaa yleisölle mahdollisuuden tutustua skotlantilaiseen kulttuuriin kahden huippukokoonpanon voimin.

FARA on kotoisin Orkneyn saarilta Skotlannin pohjoisosista. Yhtye tuo lavalle energisen ja ainutlaatuisen skotlantilaisen viulutyylinsä ja upeat harmoniat. German Critics -palkinnon 2019 voittanut yhtye on esiintynyt monilla isoilla festivaaleilla. Heidän uusin albuminsa Energy Island kertoo Orkneystä ja sen roolista tuuli- ja vesivoiman tuottajana.

FARA on neljän lahjakkaan muusikon yhtye, joka on noussut Skotlannin folkmusiikin eturiviin. Jeana Leslie, Catriona Price ja Kristan Harvey, kolme viulistia ja vokalistia, muodostavat yhtyeen ytimen. Heidän rinnallaan on pianisti Rory Matheson, joka tuo omaleimaisen säväyksen yhtyeen äänimaailmaan. Yhtye syntyi Orkney-saarten musiikillisesta perinnöstä ja he valloittivat yleisönsä jo varhain vuonna 2014 Orkney Folk Festivalilla. FARA tunnetaan heidän ainutlaatuisesta yhdistelmästään lumoavia lauluja, hienostuneesti yhteen punottuja viuluharmonioita ja energisiä esityksiä.

FARA:

Rory Matheson, piano

Kristan Harvey, viulu, vokaalit

Jeana Leslie, viulu, vokaalit

Catriona Price, viulu, vokaalit

The Langan Band on valloittanut kansainvälisen yleisön nopeatempoisella ja silti lempeällä harmonioiden, viulujen, akustisen basson, kitaran ja jalkaperkussioiden yhdistelmällä. Trio julkaisi kriitikoiden ylistämän albuminsa Plight O’ Sheep 2023. Lewisin saarella äänitetty albumi on saanut vaikutteita Skotlannin kauneimmista maisemista.

John Langan, Alastair Caplin sekä Dave Tunstall muodostavat jo yli 15 vuotta perinteisestä kansanmusiikista inspiraationsa saaneen The Langan Bandin. The Langan Band on vakiinnuttanut asemansa Skotlannin musiikkiskenessä ja heillä on uskollinen fanikunta, joka arvostaa heidän omaperäistä ja rajatonta lähestymistapaansa musiikkiin. Heidän esiintymisensä ovat yhtä lailla juhlaa musiikilliselle taituruudelle ja luovuudelle, mikä tekee heistä yhden ainutlaatuisimmista ja kiehtovimmista yhtyeistä nykyajan folkmusiikissa.

The Langan Band:

Alastair Caplin, viulu

John Langan, kitara, vokaalit

Dave Tunstall, kontrabasso

Kesto n. 2 h, sis. väliajan

Kaikukortti-tapahtuma