Kirjoittanut lehdenpaivittaja

Scott Henderson Trio (US)

Lukuaika: < 1 minuutti

Scott Henderson Trio (US)


Tapahtuman tiedot


Kitaralegenda Scott Henderson saapuu maaliskuussa Suomeen! Fuusiojazzin pioneeri julkaisee paljon toivotun uuden studioalbumin alkuvuodesta ja esiintyy bändinsä kanssa mittavalla levynjulkaisukiertueellaan Espoon Sellosalissa.

Lämppärinä kiertueella nähdään soolona esiintyvä ja niin ikään tammikuussa uuden albumin julkaiseva Ape Shifter-kitaristi Jeff Aug. Tämän lisäksi Scott Henderson Trion kokoonpanossa tulevalla Euroopan-kiertueella nähdään erikoisvieraana mimmienergiaa mukaan tuova kitaristi Lina Mastalska.

Hendersonin bändissä rytmisen peruspilarin muodostavat dynaaminen ranskalaiskaksikko, basisti Romain Labaye sekä rumpali Archibald Ligonnière, jotka olivat mukana jo Hendersonin Jazz Times-lehden äänestyksessä vuoden 2019 parhaaksi fuusioalbumiksi valitulla ”People Moverilla”, sekä albumia seuranneella kiertueella. Tulevaa pitkäsoittoaan Henderson kuvailee uransa toistaiseksi monipuolisimmaksi levytyksekseen, joka tarjoilee paljon tuttua, mutta samalla myös hieman uusia tuulia.

Jo 1980-luvulla Tribal Tech-yhtyeen kanssa jazzyleisön huulille noussut Henderson on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä genren kiinnostavimmista muusikoista / säveltäjistä omaperäisellä ja ilmeikkäällä tyylillään. Väkevänä kitaravisionäärinä Hendersonilla on hämmästyttävä kyky yhdistää niin jazzin, rockin, funkin kuin bluesinkin elementtejä autenttisella, saumattomalla ja musiikillisella tavalla. Vuosikymmenten saatossa Henderson on kiertänyt ja levyttänyt lukuisten jazz-ikonien kuten Chick Corean, Joe Zawinulin ja Jean-Luc Pontyn kanssa.

Scott Henderson Trio:
Scott Henderson, kitara
Romain Labaye, basso
Archibald Ligonnière, rummut

Special Guest: Lina Mastalska, kitara

Aikataulu:
Klo 19:00 Jeff Aug
Klo 20:10 Scott Henderson Trio