Kirjoittanut lehdenpaivittaja

Ruokalukupiiri

Lukuaika: < 1 minuutti

Ruokalukupiiri


Tapahtuman tiedot


Hotelli- ja ravintolamuseon ruokalukupiirissä luetaan ruoasta ja sen vierestä ja tapaamisissa pureskellaan yhdessä luettua. Lukupiiritapaamiset ovat kaikille avoimia: niin kirjan lukeneille kuin heille, jotka haluavat tulla vain vaihtamaan ajatuksia aiheesta!

Tapaamiset kestävät noin tunnin ja ne kokoontuvat Hotelli- ja ravintolamuseossa Kaapelitehtaalla, Helsingissä. Lukupiiritapaamisiin on ilmainen sisäänpääsy ja halutessasi voit tapaamisen jälkeen tutustua museon näyttelyihin.

Maaliskuun kirjana on “Pyhä, paha ruoka: Uskonnon ja etiikan näkökulmia”, jonka ovat toimittaneet Virpi Mäkinen, Heikki Pesonen ja Risto Uro (Gaudeamus, 2023).

“Pyhä, paha ruoka” on ensimmäinen suomenkielinen tietokirja, joka käsittelee ruoan ja uskonnon suhdetta monipuolisesti ja eri uskontoperinteissä. Kustantajan mukaan “Pyhä, paha ruoka tarkastelee ruokaa uskonnon ja etiikan tutkimuksen välinein. Se johdattaa eri uskontojen ruokakulttuureihin ja niiden keskeisiin ideoihin, joita valaisevat esimerkit niin menneisyydestä kuin nykyajastakin. Teoksessa tarkastellaan myös, miten ruokaan liittyvät eettiset valinnat ja niiden taustalla olevat arvot suhteutuvat uskontojen opetuksiin hyvästä elämästä ja ihmisen roolista eliökunnassa.”