Raxu Taskunen Nukketeatteri Sampossa

Raxu Taskunen vierailulle Nukketeatteri Sampoon

Esitykset Helsingissä 2.5. – 4.5.2019

 

Tanssiteatteri GLIMS & GLOMS tuo Simo Heiskasen nukketeatterimusikaalin Raxu Taskusen Nukketeatteri Sampon näyttämölle neljä kertaa heti vapun jälkeen: esitykset torstaina 2.5. klo 18, perjantaina 3.5. klo 9 ja klo 10:30 sekä lauantaina 4.5. klo 13. Esitys sopii koko perheelle 3-vuotiaista alkaen.

 

Simo Heiskasen Raxu Taskunen on nukketeatterimusikaali, jossa Heiskanen tulkitsee kaikki tarinan hahmot. Raxu Taskusen tarina kiepsahtelee mantereelta toiselle, maan pinnalta maan alle ja takaisin loruriimittelyn tahtiin.

 

Rudolf: ”Australia on taskullisten paratiisi, löytyy kengurua ja koalaa, siitä vaan taskuilemaan!”

Raxu: ”Shakki ja matti, kiinnostais erityisesti vompatti!”

 

Maailmaa katsotaan pienen, taskuihin hyvin mahtuvan Raxu Taskusen näkövinkkelistä. Aina nälkäinen Raxu on nokkela, vilkas ja kuitenkin erittäin laiska persoona, joka yrittää kaikin keinoin pakoilla ikävinä pitämiään asioita, kuten nukkumaan käymistä tai terveellistä ruokavaliota.

 

Raxu Taskunen on suunnattu 3-8 -vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen. Raxu esitetään suomeksi, mutta visuaalisena, toiminnallisena musikaalina, se riemastuttaa myös niitä, jotka vasta opettelevat suomen kieltä.

 

Raxu Taskusen ensiesitys oli Kauppakeskus Entressessä, Espoossa joulukuussa 2018. Demokraatti -lehden kriitikko Annikki Alku arvioi esitystä 3.12.2018 ilmestyneessä arviossaan näin:

 

”Heiskasen käsikirjoittama, säveltämä, ohjaama ja esittämä Raxu Taskunen on suureellisesti nimetty nukketeatterimusikaaliksi. Lähes tilaan kuin tilaan mahtuva esitys on sitäkin eri tyylisine lauluineen, mutta ennen kaikkea se on sekä sanallista että visuaalista ilotulitusta.”

 

Esiintymisen lisäksi Simo Heiskanen vastaa Raxu Taskusen käsikirjoituksesta ja musiikista, teoksen lavastuksen ja nukkehahmojen visualisoinnissa Heiskasen apuna ovat toimineet Anne Aario ja Nina Ukkonen. Esityksen valosuunnittelu on Ville Virtasen käsialaa, valokuvat ja videot ovat Ari Kauppilan kuvaamia.

 

Raxu Taskunen on kiertue-esitys ja se on tilattavissa myös yksityistilaisuuksiin, kouluihin ja päiväkoteihin. Esitys mahtuu lähes tilaan kuin tilaan (esitysala 3mx2m) ja se voidaan esittää ilman näyttämövalaistusta.

 

Raxun esitykset Nukketeatteri Sampossa, Erottajankatu 7, Helsinki:

2.5. klo 18

3.5. klo 9 ja 10:30

4.5. klo 13

 

Liput 12 / 15€

 

Lisätietoja:

Simo Heiskanen

040-5701129

simo.heiskanen@glimsgloms.com

Kommentoi Facebookissa