Kirjoittanut lehdenpaivittaja

Poliittisen valokuvan festivaali 2024

Lukuaika: < 1 minuutti

Poliittisen valokuvan festivaali 2024


Tapahtuman tiedot


Joukkohysteriaa, ite-taidetta ja yhteiskunnallisen sorron vastustusta – Poliittisen valokuvan festivaali juhlii 10 vuoden taivaltaan uudessa näyttelyssä Suomen valokuvataiteen museolla.

Vuoden 2024 Poliittisen valokuvan festivaalin teemana on diagnoosi. Näyttelyn teoskokonaisuudet nostavat esille yksilöön kohdistuvan diagnosoinnin kollektiivisen vastustamisen. Näyttely kysyy, mitä jos ongelmana ovatkin yhteiskunnalliset olosuhteet, ja yksilöiden sijaan tervehdyttämistä tarvitsisikin yhteiskunta.

Festivaalilla ovat mukana valokuvaajat ja taiteilijat: Laia Abril (Joukkohysteriasta), Myriam Boulos (What’s Ours – Se mikä on meidän), August Joensalo (F64.8 – Muu sukupuoli-identiteetin häiriö), Jan Kaila (Elis Sinistö ja Villa Mehu – Itse tehty elämä) ja Phan Nguyen (ManiQueer).

Poliittisen valokuvan festivaali (PVF) perustettiin vuonna 2014 ja se täyttää nyt 10 vuotta. Festivaali on kantaaottavalle valokuvaukselle omistettu kansainvälinen ja monitaiteinen tapahtuma, joka kannustaa valokuvaajia, taiteilijoita, tutkijoita ja yleisöä osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja vaikuttamiseen.