Kirjoittanut lehdenpaivittaja

POHJOISEN VALOSSA SYNTYNEET – BORN IN THE NORTHERN LIGHT

Lukuaika: < 1 minuutti

POHJOISEN VALOSSA SYNTYNEET – BORN IN THE NORTHERN LIGHT


Tapahtuman tiedot

  • Date:
  • Tapahtumapaikka: Forum Box
  • Kategoriat:

Markus Konttisen teoksissa valon synnyttämät ja värin energian muovaamat muodot astuvat voimakkaasti esiin. Forum Boxin yksityisnäyttelyssä esillä on öljyvärimaalauksia kankaalle sekä värikynäpiirustuksia ja vesivärimaalauksia paperille.

Markus Konttinen on toiminut kuvataiteilijana vuodesta 1978. Hänellä on ollut noin satakolmekymmentä yksityis- ja yhteisnäyttelyä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 1982 lähtien. Konttisen teoksia on kaikissa keskeisissä julkisissa kokoelmissa Suomessa ja sekä monissa suomalaisissa ja ulkomaisissa julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa. Hän on valmistunut Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta ja toiminut siellä myös lehtorina, professorina, vararehtorina, rehtorina ja dekaanina. Tunnustuksia: Vuoden Nuori Taitelija (Tampereen Taidemuseo), Pro Finlandia -mitali (Suomen Valtio), Taideyliopiston Kunniatohtori (honoris causa).

Taitelijasivut: www.markuskonttinen.net

Tapahtumapaikka: Galleria Forum Box

Nettisivut: https://forumbox.fi/exhibition/pohjoisen-valossa-syntyneet/

//

Markus Kontinen has been working as a visual artist since 1978. Ever since he has had around 130 solo- and group- exhibitions in Finland and abroad. Kontinens work is represented by several private and public collections in Finland and abroad. He has worked as lecturer, professor, rector and dean in the Finnish Academy of Fine Arts. Kontinen was awarded the Young Artist of the Year Tampere Art museum prize and the state Pro Finlandia medal.  

 www.markuskonttinen.net