Kirjoittanut lehdenpaivittaja

PIXELACHE FESTIVAL 2023: GLITCHZ

Lukuaika: < 1 minuutti

PIXELACHE FESTIVAL 2023: GLITCHZ


Tapahtuman tiedot


PIKSELIÄHKY FESTIVAALI 2023:
Puristamolla – Kaapelitehtaalla ja Pannuhallissa – Tanssin Talossa
GLITCHZ
8.-17.6.2023

Pixelache – festivaali toivottaa teidät lämpimästi tervetulleiksi tapahtuman 19. editioon. Festivaali järjestetään tänä vuonna Puristamolla – Kaapelitehtaalla, Pannuhallissa – Tanssin Talossa, Helsingissä 8.6.–17.6.2023.

Festivaaleilla tutkitaan häiriön ideaa potentiaalisena vastarinnan metodina alistavia sosiaalisia rakenteita vastaan. Kuinka me voimme muuttaa koodia? Festivaaleilla tarkastellaan kysymystä taiteellisen toiminnan ja työkalujen kautta; avoimen lähdekoodin läpi luoden, kopioiden, liittäen, jakaen, levittäen, uudelleenmiksaten ja samplaten.

Järjestelmässä, joka normalisoi epäoikeudenmukaisuutta häiriö voi olla hetkellinen normaalitilan keskeytys. Häiriötekijä purkaa normeja kieltäytyen suorittamasta sille annettua funktiota tai määritelmää. Ongelma ja häiriö elävät halusta uudelleen omata ja horjuttaa koodistoa. Festivaali on tilanne, jossa kokeillaan uusia teknologioita kyetäksemme kontaminoimaan, mutatoimaan, tai välittämään moninaisia kieliä ja elämäntilanteita.

Julkinen ohjelmisto sisältää audiovisuaalisia performansseja, työpajoja, sekä taidenäyttelyn jossa on osallisena sekä paikallisia, että kansainvälisiä taiteilijoita, tutkijoita ja aktivisteja.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Festivaalin ohjelma ja enemmän tietoa saatavilla
festival.pixelache.ac

Instagram @pixelache_helsinki
Facebook @pixelache
Twitter @pixelache