Lukuaika: < 1 minuutti

Olli Ahvenlahti New Quintet


Tapahtuman tiedot


Doors: 18:00
Showtime: 19:00

Pianisti-säveltäjä Olli Ahvenlahden uusi levy Mirror Mirror julkaistiin We Jazzin kautta huhtikuussa 2024. Tyylillisesti 1970-luvun klassikkolevyjen The Poet ja Bandstand jatkumolle asettuva albumi juhlistaa samalla 75 vuotta tänä vuonna täyttävän kotimaisen jazzin legendan elämäntyötä.

Uutuuslevy Mirror Mirror on Olli Ahvenlahdelle paluu sähköisemmän jazzfunkin pariin. Ahvenlahden yhtyeessä levyllä ja keikoilla mukana ovat trumpetisti Jukka Eskola, saksofonisti Joonatan Rautio, basisti Ville Herrala ja rumpali Jaska Lukkarinen – maan paras kokoonpano toteuttamaan Ahvenlahden visiota. Ahvenlahti itse soittaa kosketinsoittimia, jotka on levyn tietoihin kirjattu muodossa ”Fender Rhodes Seventy Three Electric Piano and Oberheim Synthesizer”. Albumin kannessa on kuvataiteilija Eeva-Riitta Eerolan teos I looked at her and she looked back IV (2019).

Albumilla kuultavat kahdeksan Ahvenlahden sävellystä vaihtelevat tyyliltään väkevästä jazzfunkista seesteiseen rytmiballadiosastoon. Levyn kokonaissoundi on korvia hivelevän tyylipuhdasta, mutta myös sopivasti ryöpsähtelevää ja yllättävää. Pitkän uran aikana kertynyt kokemus on tuonut Ahvenlahden sävelkynään kiireettömyyden ja rehellisyyden tuntua.

Konsertti on ikärajaton.