Nicht Hamburg

Nicht Hamburg on esitys poliittisesta protestista. Se on henkilökohtainen purkaus poliittisen osallistumisen mahdollisuudesta ja mahdottomuudesta, se on kysymys protestoinnin, vastarinnan ja toiminnan mielekkyydestä ja toimimatta jättämisen mielettömyydestä. Se ei ole pamfletti eikä manifesti eikä ohjelma, vaan yritys nähdä ja tehdä jotain. Se on kauhua, toivoa, intoa, raivoa ja räpiköintiä maailman umpimielisyyttä vastaan. Se on myös kuvaus kansalaistottelemattomuudesta.

Nicht Hamburg on Akseli Aittomäen sooloesitys. Esityksen lähtökohtana on henkilökohtainen kokemus poliittiseen protestiin ja suoraan toimintaan osallistumisesta. Se sai alkunsa Hampurin G20-kokouksen vastaisten protestien jälkeen kirjoitetusta tekstistä, ja Ende Gelände -verkoston hiilikaivosprotesteissa tehdyistä ääninauhoituksista. Se on ruumiillinen tutkielma poliittisen protestin kokemuksesta.

Huom! 20.4 ja 21.4 esityskieli englanti.  Jokaisen esityksen jälkeen on yleisökeskustelu (tarpeen mukaan suomeksi tai englanniksi).

Nicht Hamburg on osa Aittomäen ohjaamaa massavuoto -ohjelmaa. massavuoto on ollut osa Höyhentämön toimintaa vuodesta 2013 alkaen. Sen tavoitteena ja lähtökohtana oli alunperin pohdiskella sitä miten ruumiillinen ja aistillinen kokemus on yhteiskunnallisen rakenteen osa. Tätä ajatusta on toteutettu sarjassa esityksiä, jotka yhdistivät fyysistä esiintyjäntyötä ja filosofista pohdintaa. Uusimmissa esityksissä yhteiskunnalliset realiteetit pääsevät filosofiaa keskeisempään osaan; edellinen esitys ’114 markets and no event’ ruoti kapitalismin kehitystä ’finansialisaation’ käsitteen kautta. Nicht Hamburg kiinnittyy juuri nyt käytävään poliittiseen kamppailuun, ja sen fyysiseen kokemukseen.

Esityksen tekijät Akseli Aittomäki, ohjaus, teksti, koreografia, esiintyminen
Carlo Philipp Thomsen, äänisuunnittelu ja sävellys

 

Nicht Hamburg is a performance about political protest. It is a personal account on the possibilities for, and the impossibility of political participation. It is a question about the sensibility and meaning of protest, resistance and action, and about the absurdity of inaction. It is no pamflet nor manifest, but an attempt at seeing and doing. It is desperation, hope, fury, and struggle against an unresponsive world.
Nicht Hamburg is a solo performance by Akseli Aittomäki. It is based on personal experiences from participation in political protest and direct
action. The process started from a text written immediately after the protests against G20 Summit in Hamburg, and from sound recordings made
during direct action against lignite mining by Ende Gelände network. The performance is a corporeal study on the experience of protesting.

Performed in Finnish and English 20/4  & 21/4. There is a talk with the artist after every performance. (According to need, either in English or Finnish.)

Nicht Hamburg is a part of massescape, an artistic programm directed by Akseli Aittomäki. massescape has been a part of the artistic concept of Höyhentämö – Pluckhouse since 2013. Its original aim was to study sensation and corporeal experience as part of social structure. The aim was pursued is several series of performance works that combined physical performance and philosophical contemplation. In the most recent and upcoming works, societal and political realities occupy the foreground: The previous premiere ’114 markets and no event’ studied capitalism through the notion of ’financialisation’. Nicht Hamburg is a product of current and on-going political struggles, and the physical experiences produced by them.

Akseli Aittomäki, directing, text, choreography, performing

Carlo Philipp Thomsen, sound design and composing

 

more info: https://www.hoyhentamo.fi/fi/massavuoto-nicht-hamburg/

Kommentoi Facebookissa