Kirjoittanut lehdenpaivittaja

Metallista inspiraatiota Kecskemétistä: KASZ+ 2023 – XX. Kecskemétin teräs- ja kuvataidesymposiumin satoa

Lukuaika: < 1 minuutti

Metallista inspiraatiota Kecskemétistä: KASZ+ 2023 – XX. Kecskemétin teräs- ja kuvataidesymposiumin satoa


Tapahtuman tiedot


Kansainvälisen metallitaidenäyttelyn taiteilijoihin kuuluvat Ars Fennica -palkittu Markus Kåhre, Hilda Kozári (FI), Gábor Király ja Gyula Majoros (HU), Lilla von Puttkamer (DE), Ottó Szabó ”Robotto” (CH), Kalle Eriksson ja Anne-Karin Furunes (NO) sekä Yusuke Fukui (JP).

Tervetuloa avajaisiin torstaina 1.2. klo 18 alkaen!
Näyttelyn avaa taidehistorioitsija Katalin T. Nagy
Musiikista vastaa majorka07

Mukana useita näyttelyn taiteilijoista.

Ilmoittauduthan avajaisiin 31.1. mennessä: https://forms.office.com/e/6fBpviAYCf

(Tilaisuudessa valokuvataan ja kuvia voidaan käyttää Liszt-instituutin viestinnässä.)

Kecskemétin teräs- ja kuvataidesymposium (KASZ+) on yksi Unkarin tärkeimmistä kansainvälisistä taiteilijaleireistä, jota Taidesäätiö K-ARTS on järjestänyt Kecskemétin Teollisuus- ja innovaatiopuisto KÉSZ:n alueella vuodesta 2004 lähtien. Teollinen ympäristö tarjoaa erityisen inspiraationlähteen taiteilijoille: käytettävissä on monipuolinen kokoelma teollisuustyökaluja ja -teknologiaa, jotka tarjoavat poikkeuksellisia mahdollisuuksia innovatiivisille ideoille ja ainutlaatuisten taideteosten luomiseen. KASZin taiteilijasymposium muodostaa sillan metallitaiteen ja muiden kuvataiteen alojen välille, ja on esimerkillinen myös ympäristötietoisuuden ja kestävän kehityksen näkökulmasta: merkittävä osa taideteoksista valmistetaan uusiokäytön hengessä, monessa tapauksessa ylijäämäteräs- ja romumetallielementtejä työstämällä.

Kesäkuussa 2023 Kecskemétin 20. symposiumin juhlatunnelmaa lisäsi ennestään todella kansainvälinen joukko taiteilijoita. Kolmen viikon aikana syntyi innovatiivisia, monipuolisia, korkealaatuisia teoksia. Liszt-instituutin – Unkarin kulttuurikeskuksen galleriassa pääsee tutustumaan KASZ+ 2023:n parhaiden teosten valikoimaan.

Lisätietoja: https://www.karts.hu/en/kasz-creative-workshop

KASZ+ 2023 –XX. Kecskemétin teräs- ja kuvataidesymposiumin satoa

galleria U, Liszt-instituutti

Kaisaniemenkatu 10

2.2.–28.3.2024

ma-pe klo 10-18