Lukuaika: < 1 minuutti

MEDIABOX: Milja Viita – Delight at Robert St.


Tapahtuman tiedot


Mediaboxissa ensiesityksensä saava elokuvani Delight at Robert St. on kuvattu torontolaisella pikkukadulla, jossa asuin hetken aikaa erään kulkukissan reviirillä. Naapurusto oli nimennyt kissan Buddyksi. Se oli onnistunut valloittamaan itselleen pienen oman alueen aivan suurkaupungin keskustasta. Kohtasin Buddyn katseen aina lähtiessäni ulos asunnostani. Eräänä kauniina sunnuntaiaamuna ikuistin vanhalla, veivattavalla 35mm elokuvakameralla naapurini viimeiseksi jääneen syksyn.

Delight at Robert St. on koostettu eri filmiformaateille ja filmilaaduille eri tavoin tuotetusta materiaalista. Elokuvassa on yhdistetty elokuvataiteen alkuajoilta tuttua, perinteistä 35mm Academy-, sekä S16- ja 16mm kokoja. Olen kuvannut ja muokannut mustavalkoista alkuperäismateriaalia optisella tulostimella värifilmille, ja jatkanut siitä.

Työskentelytapani on yksinkertainen, etsin kameroineni kohteita kuin katukuvaaja. Olen huomannut, että moni sinänsä arkiselta vaikuttava tilanne muuttuu kuvattuna aivan toiseksi. Vanha 70 vuotias neuvostoliitolainen Konvas -kamerani on mystinen taikalaatikko. Dokumentaarista, 35mm materiaalia elokuvassani onkin vain noin minuutin verran, mutta pimiössä materiaalia työstämällä minuutti voi venyä kymmeneksi – ja siitä voi lopulta kehittyä kokonainen maailma.

Näyttely on avoinna ti-su klo 12-17. Tervetuloa!