Kirjoittanut lehdenpaivittaja

Lyhyt episodi sienisivilisaation universaalissa historiassa

Lukuaika: < 1 minuutti

Lyhyt episodi sienisivilisaation universaalissa historiassa


Tapahtuman tiedot


Tulevaisuus tehdään tässä ja nyt.

Lyhyt episodi sienisivilisaation universaalissa historiassa on hahmotelma tulevaisuudesta. Siinä tutkitaan pilke silmäkulmassa ihmisen ja hänen elinympäristönsä muodonmuutoksia  nykyhetken ja väistämättömän maailmanlopun välillä.

Esityksessä on yhdeksän tarinaa ihmislajin voitoista ja häviöistä, yksinäisen neuroverkon tarkkailemana, sienikielellä nauhoitettuna, ja huolellisesti rihmastokirjaston uumeniin tallennettuna. Mutta ei huolta, Fungi.net-käännöskone kääntää kaiken ihmiskielelle ymmärrettäväksi.

Riemastuttava ja voimakkaan visuaalinen esitys luo yllättäviä yhteyksiä olentojen, ilmiöiden ja tapahtumien välille. Esitys kutsuu yleisön kuvittelemaan, mitä kaikkea tulevaisuus voikaan olla. Se houkuttelee myös kysymään: mitä jos tulevaisuus onkin jo täällä?

Tekstin on kirjoittanut Mikhail Durnenkov, yksi merkittävimmistä venäläisistä nykynäytelmäkirjailijoista. Hänen näytelmiään on käännetty lukuisille kielille ja esitetty ympäri Eurooppaa. Esityksen ohjaa monipuolinen, tarkasta rytmistään ja elokuvallisesta lähestymistavastaan tunnettu uuden sukupolven ohjaaja ja dramaturgi Essi Rossi. Teoksen lavastuksen on suunnitellut Ksenia Peretrukhina, nimekäs lavastaja, teatterintekijä ja kuvataiteilija, jonka töitä on nähty lukuisissa esityksissä ja näyttelyissä Venäjällä ja muualla. Sekä Durnenkov että Peretrukhina ovat Venäjällä moninkertaisesti palkittuja taiteilijoita, jotka elävät tällä hetkellä maanpaossa.

Työryhmän ensimmäisessä yhteisessä näyttämöteoksessa mikään ei ole mahdotonta ja todellisuuden rajat ovat jatkuvassa kuhisevassa liikkeessä. Taiteilijaryhmän täydentävät äänisuunnittelusta vastaava Pauli Riikonen, pukusuunnittelusta vastaava Liisa Pesonen ja valo- ja videosuunnittelusta vastaava Ilmari Paananen sekä näyttämöllä esiintyvät Carl AlmAntonia Atarah, Elmer Bäck, Milla Kangas ja Kauri Sorvari.

Espoon Kaupunginteatterin ja Klockriketeaternin yhteistuotanto saa kantaesityksensä Revontulihallissa 31.1.2023.

TYÖRYHMÄ

Näytelmäkirjailija, dramaturgi  Mikhail Durnenkov
Ohjaaja Essi Rossi
Lavastaja Ksenia Peretrukhina
Äänisuunnittelija Pauli Riikonen
Pukusuunnittelija Liisa Pesonen
Valo- ja videosuunnittelija Ilmari Paananen

Näyttämöllä Carl AlmAntonia Atarah, Elmer Bäck, Milla Kangas, Kauri Sorvari  

Liput

35 / 32 / 20 €

Esityskieli

suomi ja mahdollisesti muita kieliä

Tekstityskielet

suomi, ruotsi ja englanti mobiilisovelluksella

Ennakkonäytös Ma 30.1. klo 19:00
Ensi-ilta Ti 31.1. klo 19:00
Ke 1.2. klo 19:00
La 4.2. klo 14:00

Ti 7.2. klo 19:00
Ke 8.2. klo 19:00
To 9.2. klo 19:00
La 11.2. klo 14:00

Ti 14.2. klo 19:00
Ke 15.2. klo 19:00
To 16.2. klo 19:00
La 18.2. klo 14:00