Kirjoittanut lehdenpaivittaja

Lau Nau & Seitsemäs taivas (levynjulkkarit) + Stinako

Lukuaika: < 1 minuutti

Lau Nau & Seitsemäs taivas (levynjulkkarit) + Stinako


Tapahtuman tiedot


Doors: 19:00
Showtime: 20:00

Lau Nau juhlistaa G Livelabissa kymmenennen albuminsa julkistamista, mukanaan bändinsä Seitsemäs taivas (Topias Tiheäsalo ja Hermanni Yli-Tepsa) sekä levyllä mukana olleita erikoisvieraita. Aphrilis-niminen levy julkaistaan samanaikaisesti niin Suomessa kuin Yhdysvalloissakin.

Lau Nau eli Laura Naukkarinen tunnetaan yhtenä Suomen profiloituneimmista kokeellisen musiikin tekijöistä. Hän kulkee seikkailullisen elektroakustisen musiikin ja lauluntekijyyden rajoilla, tekee elokuvamusiikkia ja monikanavaisia ääni-installaatioita. Lau Naun musiikissa modulaarisyntetisaattori, kelanauhurit ja kenttänauhoitukset soivat yhdessä lauluäänen ja akustisten soitinten kanssa.

Lau Nau on keikkaillut mm. Tokion Super Deluxessa, San Franciscon the Labissa ja Castro Theatressa, New Yorkin Knitting Factoryllä sekä Pariisin Palais de Tokyossa ja hänen levyjään on julkaistu Euroopan lisäksi myös Yhdysvalloissa ja Japanissa. Laura on voittanut Femmagaalan pääpalkinnon ja Taiteen valtionpalkinnon Huoneiden Kirja-työryhmän kanssa sekä ollut mm. Teosto-, Emma-, Jussi-ehdokkaana.

Stina Koistisen alias Stinakon ainutlaatuisessa indiepopissa on samanaikaisesti läsnä vastakkaisia elementtejä: riemua ja melankoliaa, kaipuuta ja päättäväisyyttä, voimaa ja herkkyyttä. Neoklassinen instrumentaatio antaa Stinakon moniulotteisille kappaleille ja laululle tilaa kukoistaa, samalla laulaja-lauluntekijyyden olotilaa laajentaen.

Stinako julkaisi syksyllä toisen albuminsa Ghostinan. Debyyttialbumi Ikuisuus oli Hyundai Nordic Music Prize ehdokas. Koistinen tunnetaan myös mm. Color Dolor -yhtyeestään, joka voitti Teosto-palkinnon 2018 levyllään Love.

“Ghostina-levy on kansainvälisen tason musiikkia. Omaleimaista, omakohtaista, läpeensä musikaalista, rehellistä, trendeistä ja miellyttämisestä piittaamatonta. Koistinen tekee vahvoja melodisia lauluja, johon hän onnistuu ryhmineen luomaan poikkeuksellisen värikylläisen sointimaailman ja huimia unenomaisia tunnelmia. Tekstit ovat ehtaa runoutta, ihmiselon ihmettelyä kipuineen ja iloineen. Joskus mietin, tajuammeko me suomalaiset edes, millainen aarre meillä Koistisessa on.”
– Mari Koppinen, HS

“Stinakolla haastavuus ei tarkoita vaikeaselkoisuutta. Kunnianhimoinen taidepop voi tunteilla rohkeasti ja skipata etäisen abstraktiuden. Stina Koistinen karttaa sekä lyyrikkona että laulajana itsestäänselvyyksiä, muttei myöskään konstaile kummallakaan kaistalla.”
– Pekka Laine, Soundi

Stina Koistinen: laulu, piano; Aili Järvelä: viulu, harmoni, huilu, mandoliini, perkussiot, laulu; Mila Laine: sello, laulu; Tapio Viitasaari: syntetisaattorit, laulu

Konsertti on ikärajaton.

glivelab.fi