Lars Lerin: Akvarelleja

Hanasaaren galleriassa nähdään Ruotsin rakastetuimman akvarellitaiteilijan Lars Lerinin yksityisnäyttely, jossa pääosassa ovat maisemat Lerinin omalta kotiseudulta Ruotsin Värmlannista.

Lars Lerin on Pohjoismaiden merkittävimpiä akvarellitaiteilijoita, joka luo pigmentistä ja vedestä tiheätunnelmaisia kuvia. Aiheet vaihtelevat pohjoisen luonnosta ja eläimistä hylättyihin rakennuksiin ja Syyrian sodan runtelemiin kaupunkinäkymiin. Tunnusomaista on, että aihe ja tekniikka tuntuvat sulautuvan yhteen. Lars Leriniä pidetään tätä nykyä Ruotsin rakastetuimpana taiteilijana, jonka näyttelyn Liljevalchsin taidehallissa näki ennätykselliset 190 000 kävijää.

”Lars Lerin on akvarellimaalauksen mestari. Hän on niin taitava, että voi puhua taikuudesta. Lars Lerinillä on käsittämätön kyky vangita tunnelmia, utuisen pehmeitä rakennuksia ja maisemia. Hän luo pigmentistä ja vedestä tarkkoja kuvauksia elämästä Ruotsin maaseudulla, kaukana suurkaupungeista”, kertoo Liljevalchsin taidehallin johtaja Mårten Castenfors.

Hanasaaren galleria on avoinna joka päivä klo 10–20, vapaa pääsy. HUOM! Galleria on suljettu juhannuksena 20.-23.6.2019.

Kommentoi Facebookissa