Kirjoittanut lehdenpaivittaja

Kekäläinen & Company: Shared Space And Things We Need

Lukuaika: 2 minuuttia

Kekäläinen & Company: Shared Space And Things We Need


Tapahtuman tiedot


Kekäläinen Company: Shared Space And Things We Need

Ensi-ilta ke 27.9. klo 19

Muut esitykset:
Pe 29.9. klo 19
La 30.9. klo 15
Ti 3.10. klo 19
Ke 4.10. klo 19
Pe 6.10. klo 19
La 7.10. klo 15

Jokaisella ajalla on oma kohtalonkysymyksensä. Meidän aikanamme tämä kysymys syntyy ilmastokriisistä, massasukupuutosta ja aikaamme leimaavasta väkivallasta. Siksi esittävältä taiteelta tulisi odottaa uusia periaatteita, jotka syntyvät tästä kysymyksestä. Tämä teos ehdottaa sellaisiksi jakamista ja vieraanvaraisuutta. Esitykset KokoTeatterissa 27.9.- 7.10.2023.

Käsite Avoin teos – Open Score on ohjaaja Sanna Kekäläisen kehittämä metodi ja tekniikka, joka aukaisee perinteisen teoksen suljetun ja sulkeutuneen muodon ja merkityksen. Open Score ei määrittele teoksen muotoa lopullisesti, vaan antaa sen elää ja muuntua erilaisiin tilanteisiin ja ajattelumalleihin, paikkoihin ja tiloihin. Tämä adaptoituminen tarkoittaa vahvasti myös teoksen sisältöä; ei pyritä sulkemaan ympyrää vaan avaamaan se ja näin luodaan teokselle laaja olemassaolo, uusia muotoja ja mahdollisuuksia.

Tässä teoksessa jaettu tila tarkoittaa myös materiaaleja, niiden eloperäisyyttä ja niiden hoivaamista. Teoksessa olemisen ja ilmaisun tavoilla kysytään mitä on jakaminen ja mitä on vieraanvaraisuus ja myös mitä ovat jakaminen ja vieraanvaraisuus esittävässä taiteessa. Tila ja kokemus on jaettu samalla tavoin kuin maailma on jaettu ja yhteinen.

ENG

Shared Space And Things We Need

Each era has its own fateful question. In our time this question arises from the climate crisis, mass extinction and the violence that characterizes our age. Therefore we should expect from the performing arts new principles arising from this question. This work suggests sharing and hospitality as such.

The concept Open Score is a method and technique developed by director Sanna Kekäläinen, which opens up the withdrawn and enclosed form and meaning of a conventional performance. Open Score does not define the form of the work conclusively, but allows it to live and transform into different situations, places and spaces and ways of thinking. This adaptation also strongly implies the content of the work; the aim is not to close the circle but to open it and thus create a wide existence, new forms and possibilities for the work.

In this work the shared space also extends to materials, their organocenic quality and taking care of them. The ways of being and expression in the work ask what is sharing and what is hospitality and also what are sharing and hospitality in performing arts. Space and experience are shared in the same way as the world is shared and common.

Venue KokoTeatteri
Production: Kekäläinen & Company, KokoTeatteri
Tickets 29,50€ / Pensioner 24,50€ / Student or Unemployed 19,00€

Käsikirjoitus, ohjaus ja koreografia, tila Sanna Kekäläinen
Esiintyjät ja yhteistyö: Sanna Kekäläinen Leila Kourkia Lara Müller Jaakko Kulomaa Johanna Rantanen
Esinemaailma (paitsi pressut ja kassit) nabbteeri & Riikka Keränen
Äänisuunnittelu Jaakko Kulomaa
Valosuunnittelu Lauri Sirén

Script, direction and coreography, space Sanna Kekäläinen
Performers and co-operation Sanna Kekäläinen, Leila Kourkia, Lara Müller, Jaakko Kulomaa, Johanna Rantanen
Objects (excepts bags and tarpaulins) nabbteeri
Sound design Jaakko Kulomaa Light design Lauri Sirén