Kirjoittanut lehdenpaivittaja

Kaisa Koulu: Lasten luova tanssi

Lukuaika: < 1 minuutti

Kaisa Koulu: Lasten luova tanssi


Tapahtuman tiedot


Tanssitaiteilija Kaisa Koulu ohjaa Nykytaidetila Kutomolla syksyllä 2023 kaksi Lasten luova tanssi -kurssikokonaisuutta. Toinen kurssi on suunnattu vanhemmalle yhdessä noin 3–10 kuukauden ikäisen vauvan kanssa ja toiselle kurssille 3–6-vuotias lapsi osallistuu yhdessä aikuisen kanssa. Kumpikin ryhmä kokoontuu syksyn aikana kerran kuukaudessa yhteensä viitenä sunnuntaina.

Vanhemman ja vauvan kurssilla käytetyt erilaiset mielikuvat, materiaalit ja äänimaisemat tukevat moninaisten olemisen ja leikin tapojen löytymistä vanhemman ja vauvan välille. Kurssin fyysiset harjoitukset jättävät tilaa vanhemmalle kuunnella omaa kehoa ja sen hetken jaksamista. Tavoitteena on löytää itselle mieluisin tapa tanssiin ja liikkumiseen vauvan kanssa. Liikkeellinen läsnäolo herkistää huomioimaan vauvan tarpeet ja tarjoamaan lempeän leikkisän kehollisen kokemuksen ja yhdessä jaetun hetken.

3–6-vuotiaiden lasten kurssille osallistutaan yhdessä aikuisen kanssa. Osallistujien uteliaisuutta monipuoliseen liikkumiseen ja keholliseen leikilliseen yhdessäoloon herätellään erilaisin harjoittein. Aktiivisen ja luovan tekemisen vastapainoksi pysähdytään myös rauhoittavien ja rentouttavien tehtävien äärelle. Kurssi mahdollistaa kokemuksia yhteisen leikin ja kehollisuuden moninaisuudesta.

Toivomme sitoutumista koko kurssille, koska eri kurssikertojen teemat ja harjoitusten sisällöt tukevat toisiaan. Tutussa ryhmässä rakentuu turvallinen ilmapiiri, mikä tukee kurssilla niin lasten kuin aikuistenkin asettumista luovaan prosessiin.

Kurssit Nykytaidetila Kutomolla sunnuntaisin 20.8. | 17.9. | 15.10. | 5.11. | 17.12.
klo 16:00–17:00 3–10 kk vauva ja vanhempi
klo 17:15–18:15 3–6 v lapsi ja aikuinen

Hinnat:
3–10 kk vauva ja vanhempi 65 €/pari (5 h)
3–6 v lapsi ja aikuinen 65 €/pari (5 h)

Ilmoittautumiset: www.holvi.com/shop/ehkatuotanto

Kaisa Koulu on tanssitaiteilija, jolle yli 20 vuoden uran ajan lasten kanssa työskentely on ollut merkittävässä osassa. Tällä hetkellä hän toimii sairaalaklovnina.

Kuva: Hertta Kiiski (Kaisa Koulu: Lasten luova tanssi, Nykytaidetila Kutomo 2022)