Lukuaika: < 1 minuutti

Jasmine Färling & Clare Bottomley: How to communicate & other experiments


Tapahtuman tiedot


Avoinna : ke – pe klo 12-18 & la – su klo 11-16

How to communicate & other experiments on Jasmine Färlingin ja Clare Bottomleyn ensimmäinen näyttely taiteellisina kumppaneina. Näyttely esittelee Mustarindan taiteilijaresidenssissä alkaneen yhteistyön, missä muuttolintujen saapuminen keväiseen Kainuuseen toimi lähtökohtana kokeiluillemme. Eristyneisyys ja syrjäisyys toivat jyrkän kontrastin päivittäiseen teknologian täyttämään arkeemme kaupungissa. Halusimme oppia kommunikoimaan kuin linnut ympärillämme sen sijaan, että ilmaisemme tunteita 250 merkin tekstiviesteillä ja jakamalla viraaleja meemejä toisillemme.

How to communicate & other experiments -installaatiossa pyrimme luomaan lintujen läsnäolon tilaan pesämäisillä rakennelmilla, jotka jäljittelevät eri lintulajien elinympäristöjä ympäri galleriatilaa. Höyhenpeittoisten ystäviemme läsnäolon tunteminen on mahdollisuus kehittää kokemus, jossa ihmisen ja linnun olemassaolo sekoittuvat ja elävät rinnakkain.

Clare Bottomley on Gloucesterista Iso-Britanniasta kotoisin oleva taiteilija, kouluttaja ja tutkija, jonka kotipaikka on nykyään Helsinki. Bottomley suoritti maisterintutkinnon Royal College of Artissa Lontoossa ja on tällä hetkellä tohtoritutkijana Aalto-yliopistossa. Hänen taiteellinen työskentely yhdistää valokuvaa ja performatiivisuutta uudelleenkuvittelemalla ja fiktiomalla vaihtoehtoisia mahdollisuuksia valokuvan esittämiseen. Hänen töitään on ollut esillä muun muassa Arnolfinissa Bristolissa, Barbicanissa Lontoossa ja Midlands Art Centerissä (MAC) Birminghamissa.

Jasmine Färling on helsinkiläinen kuvataiteilija ja dokumentaarinen valokuvaaja. Färling viimeistelee opintojaan valokuvataiteen maisteriohjelmassa Aalto-yliopistossa ja on valmistunut Swansea College of Art yliopistosta Iso-Britanniasta. Valokuvan materiaalisuus, julkaisut ja näyttelyt ovat olennainen osa hänen työskentelyprosessiaan. Yksityisnäyttely Nothing is true, everything is possible oli esillä 2023 Galleria Uusi Kipinässä Lahdessa, B-Galleriassa Turussa sekä Kulttuuritalo Laikussa Tampereella. Teokset käsittelevät valokuvan roolia mediassa, todellisuuksien rakentumista kuvien kautta sekä arkistojen sisäisiä valtarakenteita.

Näyttelyteosten tuotannosta vastaa Aalto-yliopiston Taiteen ja median laitoksen apuraha, Färlingin taiteellista työtä tukee Koneen Säätiö. Näyttelyn avajaisjuomat sponsoroi Fat Lizard.