Lukuaika: < 1 minuutti

Jani Toivola: Rakkaudesta


Tapahtuman tiedot


”Mitä jos kaikki ne piirteeni, joita halusin muuttaa, ovat sittenkin olleet oikoreittejä itseeni? Sain tunnustella ja kokeilla. Värittää yli ja tulla takaisin. Sain kikattaa, innostua ja pelätä pimeää. Sain käyttää sanoja kuten ihana, rakastan ja jumaloin. Sain tanssia, olla impulsiivinen ja puhua tunteistani niin paljon, että leukoihin sattui.”

Jani Toivola tunnetaan näyttelijänä, kirjailijana ja yhteiskunnallisena vaikuttajana. Hänen pitkäaikainen unelmansa on ollut tehdä oma yhden miehen spektaakkelimainen lavashow. Rakkaudesta on Jani Toivolan omakohtainen, koskettava ja humoristinen sooloesitys elämän jättämistä jäljistä, vanhemmuudesta sekä rakkaudesta, jolla ei ole sääntöjä. Ilta vie katsojansa pahamaineisen lähiökoulun hikisestä jumppasalista aina New Yorkin homoklubeille sekä pieneen Webujen kylään Kenian maaseudulla, kadonneiden juurien äärelle.

Miltä tuntuu ilo, suru tai vanhemmuus miehen kehossa? Mitä kokee miehen keho kun se on haavoittuvainen tai hauras? Epävarma tai ulkopuolinen? Miten se ilmaisee suurta täyttymystä tai autuasta onnellisuutta? Miltä ikääntyminen tai sairaus tuntuu miehen kehossa? Millainen miehen keho on rakastuneena, pystyvänä ja voimakkaana, uupuneena tai haluavana? Mitä sovinto oman kehon kanssa tarkoittaa miehelle?

Teatteria, nykytanssia ja videotaidetta yhdistävä esitys pohjaa Toivolan keväällä 2021 ilmestyneeseen samannimiseen kirjaan.

Kesto n. 1 h 45 min, sis. väliajan

Liput 35/29 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi

Kommentoi Facebookissa