Kirjoittanut lehdenpaivittaja

Iltapäiväkonsertti: Maria Kalaniemi & Timo Alakotila duo

Lukuaika: < 1 minuutti

Iltapäiväkonsertti: Maria Kalaniemi & Timo Alakotila duo


Tapahtuman tiedot


Harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi ja pianisti Timo Alakotila ovat uranuurtajia suomalaisen uuden kansanmusiikin kentällä. Vuosien varrella Maria Kalaniemen ja Timo Alakotilan yhteistyö on muodostunut saumattomaksi musiikilliseksi allianssiksi. Konsertissa soivat niin kaksikon omat sävellykset kuin myös suomalaiset ja suomenruotsalaiset sävelmät, menuetit, polskat, polkat sekä tangot Marian ja Timon omina raikkaina sovituksina.

Maria Kalaniemi nousi kansallisen tason huomioon vuonna 1983 voitettuaan ensimmäisen Kultainen Harmonikka -kilpailun Ikaalisissa. Kalaniemi on tehnyt kolmen vuosikymmenen aikana mittavan uran koti- ja ulkomailla uudistaen käsitystä harmonikasta ja sillä soitettavasta musiikista. Hänen soittotyyliään on kuvattu osuvasti suomalaiseksi haitarifadoksi.

Timo Alakotila valmistui vuonna 1992 Helsingin Pop/Jazz-konservatoriosta pääaineenaan sävellys. Hänen laaja sävellystuotantonsa koostuu mm. konsertoista, lukemattomista sovituksista, musiikkinäytelmistä ja tanssiesityksistä. Alakotila on myös arvostettu opettaja ja kehittänyt metodin kansanmusiikki-improvisaatioon. Vuonna 2019 hänet palkittiin Etnogaalassa vuoden kansanmusiikkitekijäksi. Alakotila toimii Hyvinkäällä järjestettävän Kaukas EloFolkin taiteellisena johtajana.

Kesto 45 min

Vapaa pääsy. Konsertti järjestetään Sellosalin lämpiössä. Paikat jaetaan saapumisjärjestyksessä, Sellosalin ovet avataan 30 min ennen konsertin alkua.

Iltapäivätapahtuma