Lukuaika: < 1 minuutti

Iltapäiväelokuva: Luomakunnan vartijat


Tapahtuman tiedot


Turkana on karu, puoliaavikkoinen alue Pohjois-Keniassa, jota kutsutaan ihmiskunnan kehdoksi. Hiekan ja piikkipensaiden keskellä, suolaisen Turkanajärven rannalla asuu Daasanach-paimentolaisheimo.

Helsingin yliopiston tutkija, etnobiologi Álvaro Fernández-Llamazares saapuu alueelle tutkimaan ihmisten luontosuhdetta ja ystävystyy paikallisen Job Nasakin kanssa. Job johdattaa Álvaron tutustumaan heimonsa elämään ja arkeen. Álvaro vaikuttuu alkuperäiskansan perinteisistä eläintarinoista ja häntä pyydetään tekemään niistä ensimmäinen daasanachin kielellä kirjoitettu satukirja. Tarinat kertovat luonnosta, jossa seikkailevat monenlaiset villieläimet. Mutta viereinen luonnonpuisto näyttäytyy karuna ja tyhjänä, villieläimiä ei enää juuri ole, eivätkä lapset ole niitä ikinä nähneet.

Näin alkaa kiehtova tarina Ihmiskunnan kehdosta, ikiaikaisista lauluista, paimentolaisten selviytymistaistelusta, kadonneista eläimistä, heimosodista ja esihistoriallisista fossiileista.
Iiris Härmän dokumenttielokuva sai ensi-iltansa DocPoint-elokuvafestivaaleilla tammikuussa 2022. Elokuvan jälkeen järjestetään keskustelutilaisuus, ohjaaja paikalla.

Ohjaus: Iiris Härmä, Suomi 2022
Kesto: 75 min + keskustelutilaisuus 30 min
Ikäraja: K12
Kieli: englanti, daasanach
Tekstitys: suomi

Vapaa pääsy. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä, Sellosalin ovet avataan 30 min ennen esityksen alkua.

Kommentoi Facebookissa