Kirjoittanut lehdenpaivittaja

Hiuskarvan varassa

Lukuaika: < 1 minuutti

Hiuskarvan varassa


Tapahtuman tiedot


Monivuotinen, kiertävä ja esityspaikkojen myötä muuntuva tapahtuma, Hiuskarvan varassa koetaan ensimmäistä kertaa kesällä 2023 Kuopiossa. Tapahtuma järjestetään 19.-20.6.23 VR:n konepajan upeassa vanhassa kiinteistössä.

Hiuskarvan varassa on elämyksellinen esitystapahtuma, jossa pois heitetyistä esineistä ja asioista rakennetaan luonto rouheaan betoniympäristöön. Muuria ihmisen ja luonnon välillä tarkasteleva kokonaisuus leikittelee mittakaavoilla sekä orgaanisen ja rakennetun luonnon törmäyttämisellä. Kokemuksellinen, dystooppisiinkin ulottuvuuksiin kurkottava tapahtuma kutsuu katsojan astumaan sisään suomalaisen luontosuhteen epämääräiseen hetteikköön ja kysymään itseltään “Olenko minä luontoa?”

Roskakatos-kollektiivi kierrättää ensimmäisessä tapahtumassaan Tanssiteatteri Tsuumin teokset MARTAT ja We Called Her Bertha sekä vapaan kentän tuotannot lollollollollollollollollolMatriarkka ja OMPELUSEURAT tapahtumalliseksi kokonaisuudeksi yhteisessä maisemassa. Muutama vuosi sitten yhteisillassa kantaesityksensä saaneet Tsuumin teokset MARTAT ja We Called Her Bertha nähdään tapahtumassa täysin uutena sovituksena. Ne esitetään samassa tilassa päällekkäin kommentoiden toinen toistaan ja teokset muodostavat tapahtuman toisen puoliajan. Bertha kuvastaa voimallisesti abstraktion kautta luontoa, ja sen loputonta kiertokulkua; Martat on kuin ihminen, joka asettuu arkisen toimintansa kautta luontosuhteeseen.

Tapahtuman kesto on noin 2,5 tuntia

Hiuskarvan varassa
VR-konepaja, Pohjolankatu 1, Kuopio

ma 19.6.2023 klo 18.00
ti 20.6.2023 klo 18.00

Liput myy TIKETTI:
https://bit.ly/hiuskarvanvarassa

Pääsymaksu: 22 / 16 euroa 
Jokaisesta ostetusta lipusta laitetaan yksi euro ikimetsän ostoon
Työryhmä:

Konsepti: Roskakatos-kollektiivi
Visuaalinen suunnittelu: Mirkka Nyrhinen ja Jaana Kurttila
Kuvat: Roskakatos-kollektiivi
Traileri: Roskakatos-kollektiivi
Tuotanto: Tanssiteatteri Tsuumi ja Roskakatos-kollektiivi

***

Roskakatos-kollektiivin muodostavat skenografit Jaana Kurttila ja Mirkka Nyrhinen sekä vaihtuvat suunnittelijat. Ensimmäisessä Hiuskarvan varassa -tapahtumassa vierailee oululainen valo-, ääni- ja videosuunnittelija Antti Lindholm.

Roskakatos-kollektiivi kierrättää esittävää taidetta ja siihen käytettyjä resursseja, jalostaa poisheitetystä tavarasta ja roskasta mielenkiintoisiin tiloihin kerroksellisia kokonaisuuksia sekä levittää kierrättämisen ilosanomaa tehden samalla tinkimättömästi taidetta yleisölle.