Kirjoittanut lehdenpaivittaja

Helsinki Design Week: From Sketch to Screen – Budapestin Metropolitan-yliopiston näyttely galleria U:ssa & Artificial Intelligence and Visual Identity – englanninkielinen paneelikeskustelu

Lukuaika: < 1 minuutti

Helsinki Design Week: From Sketch to Screen – Budapestin Metropolitan-yliopiston näyttely galleria U:ssa & Artificial Intelligence and Visual Identity – englanninkielinen paneelikeskustelu


Tapahtuman tiedot


Liszt-instituutti on tänäkin vuonna mukana Helsinki Design Weekillä! Budapestin Metropolitan-yliopiston näyttely tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden tutustua visuaalisiin ideoihin, nuoren sukupolven animaatiotaiteilijoiden ajatuksiin ja viesteihin. Esillä olevat viisi animaatioelokuvaa esittelevät opiskelijoiden monipuolisia teknisiä taitoja ja taiteellista ilmaisua.

Animaatioelokuvien lisäksi kävijät voivat tutustua yliopiston ja Unkarin tämän vuoden suurimman kulttuuriohjelman, Veszprém-Balaton – Euroopan kulttuuripääkaupunki 2023, väliseen yhteistyöhön, jossa opiskelijat ovat olleet mukana teoreettisissa sekä graafisen suunnittelun ja muotoilun hankkeissa.

Perjantaina 8.9. klo 18 alkava paneelikeskustelu on samalla näyttelyn avajaistilaisuus. Keskusteluun osallistuvat Melinda Kiss, Animaatio- ja mediamuotoilun laitoksen johtaja (Metropolitan-yliopisto); Can Togay, VEB2023-kulttuuripääkaupunkihankkeen taiteellinen pääneuvonantaja sekä Teemu Roos, Tietojenkäsittelytieteen professori (Helsingin yliopisto). Moderaattorina toimii Helsingin Liszt-instituutin johtaja Helga Kovács-Sárközi.

Digitaalisten ratkaisujen yleistyminen on tuonut ratkaisevia muutoksia suunnittelijoiden elämään ja muuttanut perusteellisesti visuaalisen kerronnan tapoja. Väreillä, graafisella tyylillä ja dynamiikalla on viestin kantava voima, ja niillä on kiistaton merkitys tapahtuman ja animaatioelokuvan visuaalisessa identiteetissä. Ihmisen luovuus ja herkkyys ovat olennaisen tärkeitä tekijöitä taiteellisen tuotteen luomisprosessissa, mutta näemme yhä useammin tekoälyn avulla suunniteltuja teoksia. Keskustelussamme tarkastelemme tekoälyn ja visuaalisen identiteetin, muotoilun ja animaatiosuunnittelun välistä suhdetta.

Mitkä ovat ensimmäiset vaiheet tapahtuman identiteetin suunnittelussa? Auttaako vai haittaako tekoäly suunnitteluprosessia? Miten sitä voidaan käyttää “oikein”? Miten verkkoidentiteetti on mukana tapahtuman toteuttamisessa? Mitkä visuaaliset ratkaisut tekevät animaatioelokuvista mieleenpainuvia? Mitä muutoksia tekoäly voi tuoda animaatioelokuvien tekemiseen?

Ilmoitathan osallistumisestasi keskusteluun linkin https://forms.office.com/e/ubXEQ1AybR kautta.

Tapahtumassa kuvataan ja kuvia saatetaan käyttää instituutin tiedotuksessa.

Olemme osa Pohjoismaiden suurinta muotoilufestivaalia Helsinki Design Weekiä, joka järjestetään 8.–17.9.2023.