Kirjoittanut lehdenpaivittaja

F + Nelma U

Lukuaika: < 1 minuutti

F + Nelma U


Tapahtuman tiedot


Emma-palkitun F:n kolmas albumi Jos julkaistiin keväällä 2022. Artisti kuvailee kokonaisuutta tähänastisista julkaisuistaan kevyimmäksi ja toiveikkaimmaksi, vaikka temaattisesti albumi kiertyykin luopumisen ympärille. Albumi sisältää mm. singlet Ihana, Menetän sut (feat. Hassan Maikal) ja Mitä jos (feat. Kasmir).

F julkaisi debyyttialbuminsa Mä en oo viel tarpeeks iso keväällä 2019. Kokonaisuus toi artistille ehdokkuudet Vuoden tulokas ja Vuoden rap -kategorioissa Emma Gaalassa. Toinen albumi Mä oon vapaa ilmestyi vuonna 2020. Lahjakkuutensa lisäksi hän on saanut erityisesti kiitosta sensuroimattomuudestaan ja kyvystään uudistaa kotimaista hip hop -musiikin kenttää sekä sen kapeaa naiskuvaa.

Tuplaillan avaava Nelma U, oikealta nimeltään Alma Uimonen, on sekoitus internet-aikakauden outoutta ja perisuomalaista melankoliaa. Hän on musiikkidiggarien löytö ja yksi maan mielenkiintoisimmista nuorista artisteista.

Nelma U on tuottanut, sanoittanut ja äänittänyt itse suuren osan kappaleistaan. Vuoden 2020 kesällä omakustanteena julkaistu ”Nelma U, Vol 1” on kokonaisuus, jolta löytyy vaikutteita PMMP:n vanhasta tuotannosta aina hyperpoppiin asti. Viime vuonna julkaistu ”Nelma U, Vol 2 – Takaisin Kouluun” jatkaa samalla linjalla valaisten todella uniikin artistin urakehitystä.

mainos

DIY-mentaliteetti on vahvasti läsnä myös Nelma U:n livekeikoilla. Hän esiintyy yksin – yhden naisen bändinä.

Aikataulu:
19 Nelma U
20 F

Kesto 2 h, sis. väliajan

Liput 22/18 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi

https://www.lippu.fi/artist/sellosali/sellosali-f-nelma-u-3292009/