Kirjoittanut lehdenpaivittaja

Ekata Theatre: Peto vai jumala

Lukuaika: < 1 minuutti

Ekata Theatre: Peto vai jumala


Tapahtuman tiedot


Ekata Theatre: Peto vai jumala?

Esitykset:
1.12. klo 19
5.12. klo 19

Erika Evan fyysisen teatterin teos käsittelee kohtaamattomuutta, joka on paisunut jo epidemiaksi. Deittikulttuuria, missä pettymyksiä tulee välineellistävästi liukuhihnalta. Lyhyisiin viesteihin kutistunutta sosiaalisuutta. Oman laatikon sisällä istumista, jonne naapurien olemassaolo tulee vain etäisenä ääniraitana. Esitykset KokoTeatterissa 1.-5.12.2023.

Peto vai jumala

“Yksinäinen ihminen on joko villipeto tai jumala”
-Aristoteles

Erika Evan fyysisen teatterin teos käsittelee kohtaamattomuutta, joka on paisunut jo epidemiaksi. Deittikulttuuria, missä pettymyksiä tulee välineellistävästi liukuhihnalta. Lyhyisiin viesteihin kutistunutta sosiaalisuutta. Oman laatikon sisällä istumista, jonne naapurien olemassaolo tulee vain etäisenä ääniraitana. Kaiken tämän päälle on tullut markkinavoimien säännöillä ohjelmoitu tekoäly, joka kisaa ihmisen intiimimmästä tilasta.

Aristoteles sanoi, että yksinäinen ihminen on joko peto tai jumala. Tämän lauseen ympärille Erika Eva rakensi teoksensa, joka kertoo itsellisen äitin illasta, kun taapero on saatu unille. Teos käsittelee koko äitiyden tunneskaalan rakkauden kaipuusta ja riipivästä yksinäisyydestä voittamattomuuden tunteeseen.

Lapsensa unta valvova äiti on yksin vankina kotonaan, mutta mieli vaeltaa. Välillä minäpystyvyyden puuskassa yöpuvussakin tanssituttaa ja toisessa hetkessä haikeat muistot tulevat iholle. Pedon ja jumalan kamppailu tapahtuu arkisten äidin puuhien kautta kuten harsoja viikatessa. Äänisuunnittelija Xavier Velastín käyttää Erikan taaperon Adrianin musisointia äänimaisemansa inspiraationa.

Esitys kestää 40 minuuttia

Lavalla: Erika Eva
Äänisuunnitelija: Xavier Velastín
Tuottaja: Saaramaria Kuittinen, Ekata Theatre
Esityskuvat Anil Bhattarai