Lukuaika: < 1 minuutti

Dominik Fleischmann: Algernon’s Flowers


Tapahtuman tiedot


Algernon’s Flowers –näyttely on omistettu tieteen nimissä käytettyjen hiirien ja rottien elämälle. Näyttely yhdistää valokuvia koe-eläimistä ja kuihtuvista kukista avatakseen vuoropuhelun eläinkokeiden eettisistä ja moraalisista puutteista. Se tunnustaa tieteelliset saavutukset, mutta myös kyseenalaistaa yleisiä tutkimuskäytäntöjä ja kysyy, mikä on roolimme luonnossa. Projekti on saanut inspiraationsa Daniel Keyesin romaanista Kukkia Algernonille ja sen moraalisista kysymyksistä liittyen elämän kiertokulkuun ja tieteen rajoihin. 

Näyttelyn teokset koostuvat kolmesta visuaalisesta osasta. Ensimmäinen osa kuvaa laboratoriorottien ja -hiirien elämää Turun yliopiston koe-eläinkeskuksessa. Toisessa osassa kuvat mikroskooppisista solumuutoksista heijastavat lääketieteellisiä saavutuksia ja tieteellistä kehitystä. Lopuksi, kolmas osa käsittelee ihmisen haurasta yhteyttä luontoon kuvissa kuihtuvista kukista

Algernon’s Flowers on kunnianosoitukseni lääketieteellisessä tutkimuksessa uhratuille eläimille, vaikka se olisikin vain ele, kuten kuolevan kukan asettaminen multaan uskoen, että kaikki elämä on pyhää. 

Dominik Fleischmann on Saksasta kotoisin oleva valokuvaaja ja kirjoittaja. Hän on opiskellut aiemmin valokuvausta Berliinissä ja kiertänyt maailmalla eri eläinsuojelukeskuksissa. Tällä hetkellä hän asuu Suomessa ja opiskelee Aalto-yliopistossa valokuvataiteen maisteriohjelmassa.

Kommentoi Facebookissa