Kirjoittanut lehdenpaivittaja

Carl Knif Company & Tanssiteatteri Tsuumi: Kaksivärinen fuuga & Poiju

Lukuaika: < 1 minuutti

Carl Knif Company & Tanssiteatteri Tsuumi: Kaksivärinen fuuga & Poiju


Tapahtuman tiedot


Carl Knif Companyn Kaksivärinen fuuga ja Tanssiteatteri Tsuumin Poiju palaavat näyttämölle yhteisillassa, jossa juhlitaan tanssin ja musiikin risteyskohtia.

KAKSIVÄRINEN FUUGA

Liikkeellinen tutkielma musiikin ja tanssin ikiaikaisesta suhteesta.

Musiikin antaman tunnelman ja muodon kanssa leikittelevä Kaksivärinen fuuga (2020) on tanssiesitys, jossa Carl Knifin tanssilliset ja improvisaatioon perustuvat menetelmät kohtaavat Dmitri Šostakovitšin musiikin, jonka preludien ja fuugien eksakti muotokieli törmäytetään tanssijoiden rikkaasti rönsyilevään ilmaisuun.

”Arvoituksellinen mutta omassa maailmassaan looginen Kaksivärinen fuuga on harvinainen yhdistelmä äärimmäistä viileyttä ja totaalista villeyttä. Se yllättää katsojan jatkuvasti, mutta kun se on ohi, mikään ei olisi voinut olla toisin.”
– Henna Raatikainen, Liikekieli.com

POIJU

Tanssi jatkaa siitä, mihin laulun sanat loppuvat, ja liike kertoo tarinaa universaalista tunteesta.

Poiju (2019) on näyttämöllistetty retriitti, joka on kummunnut vanhan iskelmän ja kansansävelmien yhtymäkohdista ja sulattanut ne moderniksi näyttämöteokseksi.

Poiju kuvaa ohikiitäviä lyhyitä runollisia hetkiä musiikin ja tanssin avulla. Teos on pieni fresco kohtaamisista, muistoista, nostalgiasta ja syksystä. Lauluissa kuulemme ja aistimme toisaalta syvän kaipauksen, toisaalta jonkinlaisen toivon, ilon ja rakkauden olemassaoloon.

Poiju nimenä sisältää ajatuksen siitä, että ihminen luonnostaan kaipaa jotain, johon tarttua ja kiinnittyä, ja näin nimi kuvastaa koko teoksen lähtöajatusta. Poiju maalaa elävän taulun ihmisen ensimmäisen syntymähuudon ja viimeisen katseen välillä.

Liput 42–21 €
Kesto: 2 h 15 min.