Lukuaika: < 1 minuutti

Azar Saiyar: Mun koti ja ruusut


Tapahtuman tiedot


Azar Saiyar:

Mun koti ja ruusut

7.-24.10.2021

Lev Vygotski toteaa hänen ja työryhmänsä tutkimukseen pohjautuvassa kirjassa Ajattelu ja kieli (1934): Kuten tunnettua lapsi, joka pitää ensi kertaa kynää kädessään, piirtää ensin ja nimeää sitten sen, mitä syntyi. Vähitellen hänen toimintansa kehittyessä aiheen nimeäminen siirtyy prosessin keskivaiheille ja sitten sen alkuun määräten tulevan toiminnan tavoitteen ja tarkoituksen.

Olen lukenut aikuisten kirjoittamia tekstejä kasvatuksesta, lapsuudesta ja oppimisesta. Olen katsonut kuvia ja vanhoja televisio-ohjelmia. Olen haastatellut aikuisia lapsuuteen ja perheeseen liittyvistä muistoista. Olen kaivanut esiin omat arkistoni: kuvani, tekstini, muistoni – niin lapsena, kuin aikuisena. Olen yrittänyt muistaa. 

Näistä aineksista ei rakennu yhtä eheää tarinaa, yhtä puhdasta väitettä, jatkuvasti kehittyvää kasvukertomusta, eikä teosta, joka olisi yksin minun. 

MAA-tilan Mun koti ja ruusut näyttelyn teokset ovat syntyneet kiinnostuksestani oppimiseen, kasvamiseen, sanoihin, tarinoihin, sekä yhteiseen muistiin. 

Näyttelyn teoksia on tehty yhdessä Kaino Wennerstrandin, Joonas Kiviharjun, Mariliis Rebanen, sekä Aran ja Dunja Saiyarin kanssa.

Tähän näyttelyyn johtanutta työskentelyä, sekä näyttelyn teosten toteuttamista ovat tukeneet Koneen Säätiö ja Oskar Öflunds Stiftelse.

Azar Saiyar (s.1979) on Helsingissä asuva mediataiteilija ja elokuvantekijä. 

Häneltä on ensi kertaa esillä teoksia MAA-tilassa. 

azarsaiyar.net

MAA-tila project space

Pääskylänrinne 10

00500 Helsinki

Kommentoi Facebookissa