Lukuaika: < 1 minuutti

Antti Tolvi For 50hz & Resonare


Tapahtuman tiedot


Antti Tolvi
For 50hz & Resonare

Näyttely sisältää kaksi ääni-installaatiota.

For 50hz
Teos kutsuu havaitsemaan joka päiväisiä tuntemuksia uudella tavalla. Huminoita, suhinoita, kohinoita, tuulenvireitä, rytmejä jne. Asioita joita koemme jatkuvasti mutta joihin emme juurikaan kiinnitä huomiota. Teos ehdottaa uutta tapaa kuunnella ja tuntea. Oppia kuulemaan arjessa ympärillämme olevaa, nautintoa ja inspiraatiota tarjoavaa jatkuvaa sinfoniaa.
For 50hz rakentuu töpsölistä tulevan 50hz sävelkorkeuden ympärille. Materiaalina 50hz, ilmavirtaukset ja siniaallot. Äänilähteinä toimivat neljä midi-ohjattua tuuletinta ja kaiuttimet.
Yhtenä inspiraationa teokselle on ollut Xiang (tuoksu) Qigong harjoitukset. Xiang Qigongissa luodaan käsillä hentoja ilmavirtoja kehon ympärille.

Resonare
Resonanssi eli myötävärähtely on fysiikan ilmiö. Värähtelykykyinen systeemi on resonanssissa, kun siihen vaikuttaa ulkopuolinen voima, jonka vaihtelun taajuus on sama tai lähes sama kuin järjestelmän ominaisvärähtelytaajuus. Resonanssi voimistaa värähtelyn erityisen suureksi.
Teos koetaan matalaa väreilyä tuottavasta äänisängystä käsin. Bass shakereillä soimaan saatu sänky saa kehon kauttaaltaan resonoimaan.
Resonare tutkii resonanssia laajimmassa mahdollisessa kuvassa. Kosmologisista resonansseista aina mielen äärimmäisen herkkiin resonaatiohin. On luonnollista ajatella että pohjimmiltaan nämä kaikki resonoivat samaa isoa harmoniaa keskenään.

Kommentoi Facebookissa
Avatar